• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med brombærmarmelade syltetøj
En lækker og hjemmelavet brombærmarmelade eller brombærsyltetøj, der smager himmelsk godt. Med masser af friske brombær. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet brombærmarmelade. En lækker brombærsyltetøj med masser af friske og sunde brombær. Nem at lave.
  2. Opskrift på brombærmarmelade
  3. Brombærmarmelade
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet brombærmarmelade. En lækker brombærsyltetøj med masser af friske og sunde brombær. Nem at lave.

Intet slår en hjemmelavet brombærmarmelade, og her er den simple og bedste opskrift på klassisk og velsmagende brombærsyltetøj.

Selvfølgelig lavet helt fra bunden med masser af friske brombær, og du får tre glas ud af denne opskrift. Selvfølgelig afhængig af hvor store dine glas er.

Generelt er hjemmelavet marmelade jo super nemt at lave, og denne er ingen undtagelse. Nydes på nybagt franskbrød, pandekager eller hvad du synes.

Opskrift på brombærmarmelade

billede med brombærmarmelade syltetøj

Brombærmarmelade

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 17 minutter min
Antal: 3 glas

Ingredienser

  • 500 g brombær gerne friskplukkede, godt skyllede
  • 1 citron saft af ¼ citron
  • 325 g rørsukker eller efter smag, alm. sukker er også ok
  • 1 tsk. atamon

Sådan gør du 

  • Skyl brombær rigtig godt og kasser dem der evt. er dårlige eller ikke helt modne.
  • Kom dem i en lille gryde sammen med citronsaft, og varm langsomt op til det småkoger, lad det småkoge i 5 minutter.
  • Tag af varmen og rør atamon og sukker i (kom sukker i lidt efter lidt og smag på det ind imellem).
  • Hvis din brombærmarmelade skal hældes på glas, så skyl glassene i kogende vand og evt. med lidt atamon.
  • Kom så din brombærsyltetøj i, luk låget så det er helt tætsluttende og sæt på køl.

Næringsindhold

Brombærmarmelade
Mængde pr. portion
Kalorier
495
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.02
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
3
mg
0
%
Kalium
 
272
mg
8
%
Kulhydrater
 
126
g
42
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
117
g
130
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
373
IU
7
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
56
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige brombærmarmelade kan du også bare lade køle af, og spise den sammen med friskbagte pandekager. Det er altså kræs.

Se flere opskrifter

  • billede med hindbærsnitter
    Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær
  • billede med hindbærroulade
    Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • et billede med vafler
    Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel
« Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise
Jordbærmousse kage uden hvedemel »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med osso buco

Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.