Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet brombærmarmelade. En lækker brombærsyltetøj med masser af friske og sunde brombær. Nem at lave.
Intet slår en hjemmelavet brombærmarmelade, og her er den simple og bedste opskrift på klassisk og velsmagende brombærsyltetøj.
Selvfølgelig lavet helt fra bunden med masser af friske brombær, og du får tre glas ud af denne opskrift. Selvfølgelig afhængig af hvor store dine glas er.
Generelt er hjemmelavet marmelade jo super nemt at lave, og denne er ingen undtagelse. Nydes på nybagt franskbrød, pandekager eller hvad du synes.
Opskrift på brombærmarmelade
Ingredienser
- 500 g brombær gerne friskplukkede, godt skyllede
- 1 citron saft af ¼ citron
- 325 g rørsukker eller efter smag, alm. sukker er også ok
- 1 tsk. atamon
Sådan gør du
- Skyl brombær rigtig godt og kasser dem der evt. er dårlige eller ikke helt modne.
- Kom dem i en lille gryde sammen med citronsaft, og varm langsomt op til det småkoger, lad det småkoge i 5 minutter.
- Tag af varmen og rør atamon og sukker i (kom sukker i lidt efter lidt og smag på det ind imellem).
- Hvis din brombærmarmelade skal hældes på glas, så skyl glassene i kogende vand og evt. med lidt atamon.
- Kom så din brombærsyltetøj i, luk låget så det er helt tætsluttende og sæt på køl.
Næringsindhold
Noter
Den færdige brombærmarmelade kan du også bare lade køle af, og spise den sammen med friskbagte pandekager. Det er altså kræs.
Kom med din kommentar