• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

stegt rødkål med valnødder og tranebær
Stegt rødkål med valnødder og tranebær er lækkert tilbehør til and, svinemørbrad og mange andre retter. Foto: Newyorkrbyheart.dk.

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 21. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her er en dejlig opskrift på stegt rødkål med valnødder og tranebær. Rødkålen er god til and, men bestemt også til mange andre retter.
  2. Opskrift på stegt rødkål
  3. Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
4.34 fra 3 brugere

Her er en dejlig opskrift på stegt rødkål med valnødder og tranebær. Rødkålen er god til and, men bestemt også til mange andre retter.

Stegt rødkål er lækkert tilbehør, og her er den lavet med valnødder og tørrede tranebær.

Rødkålen er meget nem at tilberede, og du kan bruge den som tilbehør til mange forskellige retter, herunder selvfølgelig and, men den er også god til svinemørbrad, koteletter og meget andet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på stegt rødkål

stegt rødkål med valnødder og tranebær

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

4.34 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 0,5 rødkål fintsnittet
  • 2 spsk. smør og lidt olivenolie til stegning
  • 4 spsk. balsamico
  • 1 spsk. sherryeddike eller anden eddike
  • 2 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld tranebær soltørrede
  • 1 håndfuld valnødder grofthakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Varm lidt smør og olivenolie op på en pande ved middelvarme.
  • Kom rødkål på og lad det stege i et par minutter under omrøring, til det falder lidt sammen.
  • Kom balsamico, sherryeddike, honning, salt og friskkværnet peber ved og lad det simre videre i 10-15 minutter. Stegt rødkål skal dog stadig have lidt bid.
  • Tilsæt tranebær og valnødder, og smag rødkålen til.

Næringsindhold

Stegt rødkål med valnødder og tranebær
Mængde pr. portion
Kalorier
179
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
659
mg
29
%
Kalium
 
315
mg
9
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1347
IU
27
%
Vitamin C
 
60
mg
73
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stegt rødkål med valnødder og tranebær passer perfekt til eks. forloren and, der jo er en fyldt svinemørbrad.

Men rødkålen er selvfølgelig også god til andesteg.

Se flere opskrifter

  • billede til hjemmelavet coleslaw opskrift
    Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing
  • billede med ovnbagte andelår
    Ovnbagte andelår der er super møre
  • billede til rødkålssalat
    Rødkålssalat med æble og appelsin
  • billede med thailandsk kyllingesalat
    Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad
« Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.