Her er en dejlig opskrift på stegt rødkål med valnødder og tranebær. Rødkålen er god til and, men bestemt også til mange andre retter.
Stegt rødkål er lækkert tilbehør, og her er den lavet med valnødder og tørrede tranebær.
Rødkålen er meget nem at tilberede, og du kan bruge den som tilbehør til mange forskellige retter, herunder selvfølgelig and, men den er også god til svinemørbrad, koteletter og meget andet.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på stegt rødkål
Ingredienser
- 0,5 rødkål fintsnittet
- 2 spsk. smør og lidt olivenolie til stegning
- 4 spsk. balsamico
- 1 spsk. sherryeddike eller anden eddike
- 2 spsk. honning
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld tranebær soltørrede
- 1 håndfuld valnødder grofthakket
Sådan gør du
- Varm lidt smør og olivenolie op på en pande ved middelvarme.
- Kom rødkål på og lad det stege i et par minutter under omrøring, til det falder lidt sammen.
- Kom balsamico, sherryeddike, honning, salt og friskkværnet peber ved og lad det simre videre i 10-15 minutter. Stegt rødkål skal dog stadig have lidt bid.
- Tilsæt tranebær og valnødder, og smag rødkålen til.
Næringsindhold
Noter
Stegt rødkål med valnødder og tranebær passer perfekt til eks. forloren and, der jo er en fyldt svinemørbrad.
Men rødkålen er selvfølgelig også god til andesteg.
Kom med din kommentar