• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Salater

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift
En lækker og hjemmelavet coleslaw med rødkål, hvidkål og gulerødder. Plus den helt rigtige dressing. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du en lækker coleslaw. Den rigtige opskrift på kålslaw med en skøn dressing, og den er god til eks. spareribs og pulled pork.
  2. Opskrift på coleslaw
  3. Coleslaw
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Sådan laver du en lækker coleslaw. Den rigtige opskrift på kålslaw med en skøn dressing, og den er god til eks. spareribs og pulled pork.

Coleslaw er en klassisk salat med kål og en god dressing.

Den kan laves på forskellige måder, men den her bliver du vild med, og dressingen sidder lige i skabet.

Grundlæggende er coleslaw en salat, der består af snittet, rå hvidkål, og den blandes med typisk med reven gulerod. Men som i denne opskrift kan der tilsættes eks. rå rødkål, og kålsalaten kan også varieres med æble, ananas og andre grøntsager.

Kålsalaten vendes med en lækker dressing, der også kan laves på forskellige måder, og her er det blandt andet med olie, mayo og lidt sennep.

Du får her den perfekte kålslaw til fire personer, så god fornøjelse.

Opskrift på coleslaw

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Coleslaw

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Salat
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tid: 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • ½ lille rødkål fintsnittet
  • ½ lille hvidkål fintsnittet
  • 4 små gulerødder groft revet

Dressing

  • 30 g mayonnaise evt. Hellmanns
  • 30 g sukker
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • 2 tsk. dijonsennep
  • ¾ dl rapsolie
  • ¼ dl hvidvinseddike

Sådan gør du 

  • Bland mayonnaise, sennep, salt, friskkværnet peber og sukker sammen.
  • Pisk olie og eddike i - og pisk til det er en glat dressing.
  • Smag til, den skal være sur/sød og stærk (af sennep). Den skal måske være lidt mere syrlig end du tror, fordi både kål og gulerødder er forholdsvis søde og har brug for noget syre. Så får du den perfekte coleslaw.
  • Vend dressingen i din coleslaw idt efter lidt, brug endelig ikke for meget dressing. Det skal være sådan at det lægger som om grønsagerne i et meget tyndt lag, men det skal ikke svømme i det.
  • Sæt din kålslaw på køl og lad det stå i mindst 4 timer og trække, vend rundt i det af og til.

Næringsindhold

Coleslaw
Mængde pr. portion
Kalorier
313
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
3
mg
1
%
Natrium
 
727
mg
32
%
Kalium
 
492
mg
14
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
9238
IU
185
%
Vitamin C
 
76
mg
92
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige coleslaw er perfekt til en pulled pork burger, men bestemt også andre typer af burgere. Og naturligvis er kålslaw perfekt til spareribs.

Se flere lækre salater:

Spidskålssalat med ærter og dressing

Luksus råkost salat

Mormorsalat med ægte mormordressing

« Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt
Aspargessuppe med hvide og grønne asparges »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.