Sådan laver du en lækker coleslaw. Den rigtige opskrift på kålslaw med en skøn dressing, og den er god til eks. spareribs og pulled pork.
Coleslaw er en klassisk salat med kål og en god dressing.
Den kan laves på forskellige måder, men den her bliver du vild med, og dressingen sidder lige i skabet.
Grundlæggende er coleslaw en salat, der består af snittet, rå hvidkål, og den blandes med typisk med reven gulerod. Men som i denne opskrift kan der tilsættes eks. rå rødkål, og kålsalaten kan også varieres med æble, ananas og andre grøntsager.
Kålsalaten vendes med en lækker dressing, der også kan laves på forskellige måder, og her er det blandt andet med olie, mayo og lidt sennep.
Du får her den perfekte kålslaw til fire personer, så god fornøjelse.
Opskrift på coleslaw
Ingredienser
- ½ lille rødkål fintsnittet
- ½ lille hvidkål fintsnittet
- 4 små gulerødder groft revet
Dressing
- 30 g mayonnaise evt. Hellmanns
- 30 g sukker
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- 2 tsk. dijonsennep
- ¾ dl rapsolie
- ¼ dl hvidvinseddike
Sådan gør du
- Bland mayonnaise, sennep, salt, friskkværnet peber og sukker sammen.
- Pisk olie og eddike i - og pisk til det er en glat dressing.
- Smag til, den skal være sur/sød og stærk (af sennep). Den skal måske være lidt mere syrlig end du tror, fordi både kål og gulerødder er forholdsvis søde og har brug for noget syre. Så får du den perfekte coleslaw.
- Vend dressingen i din coleslaw idt efter lidt, brug endelig ikke for meget dressing. Det skal være sådan at det lægger som om grønsagerne i et meget tyndt lag, men det skal ikke svømme i det.
- Sæt din kålslaw på køl og lad det stå i mindst 4 timer og trække, vend rundt i det af og til.
Næringsindhold
Noter
Den færdige coleslaw er perfekt til en pulled pork burger, men bestemt også andre typer af burgere. Og naturligvis er kålslaw perfekt til spareribs.
Se flere lækre salater:
Kom med din kommentar