Her får du en skøn opskrift på perlespeltsalat med varmrøget laks. Det er nem og velsmagende aftensmad, der ikke tager lang tid at lave.
Perlespeltsalat med varmrøget laks er en lækker og let aftensmad, der heller ikke ligger for tungt i maven.
Er du vild med varmrøget laks, så vil du virkelig også elske denne ret.
Her anrettet med en skøn salat og dressing.
Opskriften er beregnet til fire personer, men husk et godt stykke brød til.
Opskrift på perlespeltsalat med varmrøget laks
Ingredienser
- 2 dl perlespelt skylles, koges som anvist på pakken
- 4 dl vand
- 2 peberfrugter gule, i små tern
- 1 bdt. radiser skåret i tynde skiver
- 2 forårsløg fintsnittet
- 1 pakke halloumi ost, skåret i skiver og stegt
- 200 gram laks varmrøget laks plukket i mindre stykker
Dressing
- 1½ dl creme fraiche 9%
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. citronsaft friskpresset
- 1 nip sukker
- 1 bdt. dild finthakket
Sådan gør du
- Perlespeltsalat med varmrøget laks: Kom de godt skyllede perlespelt-kerner i en gryde sammen med vandet og lidt salt, bring i kog og kog i 15 minutter. Eller som anvist på pakken.
- Hæld vandet fra, lad speltkernerne dryppe godt af og lad dem afkøle. Når de er lune, hældes de i en skål eller et fad sammen med grøntsagerne.
- Skær den stegte halloumi ost i tern og vend det i.
- Pluk varmrøget laks og fordel ovenpå. Mængden af laks afhænger af hvor glad du er for laks.
- Rør dressingen sammen og smag den til. Server den til salaten.
Næringsindhold
Noter
Perlespeltsalat med varmrøget laks serveres straks som et lækkert og nemt måltid til aftensmad.
Husk rigeligt med hjemmebagt ciabattabrød til salaten.
Kom med din kommentar