Her er den bedste opskrift på pulled pork lavet i ovn. En populær opskrift fra Newyorker By Heart. Inkl. hjemmelavet BBQ-sauce til kødet.
Pulled pork er blevet super populær, og det trevlede og lækre kød er nemt at lave i din ovn.
Her får du bedste opskrift med både den tørre rub og en hjemmelavet BBQ-sauce, så du er sikker på succes med din pulled pork.
Når kødet er færdigstegt er der ligesom en tyk skorpe udenpå, som kaldes barken. Og når der anrettes i boller så er det mest rigtigt, hvis alle får lidt af hvert - altså både lidt af barken og af det rene kød.
Vigtigt: Du skal starte et par dage i forvejen på dette projekt, så det nytter ikke noget at tage kødet op i sidste øjeblik.
24 timer inden du vil begynde at stege kødet, skal den marineres.
Opskrift på pulled pork i ovn
Ingredienser
- 1 nakkesteg ca. 1,2 kilo
Rub (krydderiblanding):
- 25 g brun farin
- 10 g røget paprika
- 15 g paprika mild
- 1 spsk. friskkværnet peber
- 1 spsk. flagesalt
- ½ spsk. cayennepeber
- 1 tsk. sennepspulver
- 2 tsk. hvidløgspulver
BBQ-sauce:
- 2 dl æblecidereddike
- 1 dl ketchup
- 2-2½ spsk. brun farin
- salt og friskkværnet peber
- ½ spsk. tabasco
- chili tørrede chiliflager efter smag
- Lidt BBQ-sauce kan udelades
Sådan gør du
- Bland krydderierne til den tørre krydderiblanding (rub'en), der er til flere stege i denne portion. Det du ikke bruger, kan kommes i en tætsluttende beholder og gemmes.
- Tag stegen ud og gnid den godt og grundigt OVERALT med krydderiblandingen. Pak den godt og tæt ind i film og derefter i et par frysepose. Lad den trække i køleskab i 24 timer. Så bliver din pulled pork bedst.
- Ingredienserne til BBQ-saucen piskes godt sammen og den smages til. Den skal være sur/sød og stærk. Kommes i en beholder med låg og den kan sagtens holde sig længe i køleskabet, så du kan sagtens lave den i forvejen.
- Når stegen har trukket i 24 timer, tages den ud af køleskabet og pakkes ud. Læg den i et ovnfast fad eller en lille bradepande og hæld vand ved, så det står ca. 2½ cm. op af stegen.
- Stil ovnen på 85 grader varmluft og sæt stegen i ovnen, sammen med et fad med vand, som står på ovnens bund. Tjek at der hele tiden er ca. 2½ cm. vand ved stegen - og nu skal den så egentlig bare stå og hygge sig.
- Giv din pulled pork ca. 12 timer, hvor du bare kan nøjes med at tjekke vandet ved stegen. Ellers passer den sig selv.
- Herefter kan du give den ca. 30 minutter ved 200 grader i ovnen - eller lægge kødet på grillen ved indirekte varme.
- Tag den af varmen og lad den stå og hvile i ca. ½ times tid, inden kødet med to gafler, trækkes fra hinanden (trække er måske så meget sagt, for det falder nærmest fra hinanden).
Næringsindhold
Noter
Sørg for at få al kødet bliver trukket i trevler med to gafler, mens din pulled pork er varm.
Rester kan meget let opvarmes i et fad i ovnen. Husk at dække fadet til med stanniol og kom en lille bitte smule vand - eller gem lidt af stegeskyen - og kom det ved.
Det trevlede kød er perfekt til en pulled pork burger med coleslaw.. Se evt. opskrift på hjemmebagte burgerboller her.
Se flere opskrifter:
Culottesteg med balsamico-skysauce
Søren Thrysøe
Jeg laver pulled pork på weber kuglegrill, altid med New yorker by Heart's rub, men i 18 timer,så er temp. 94° som er det perfekte. Men det kræver øvelse 🙂 jeg fik hjælp fra hedengangne grillguru.dk.