• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad
billede med pulled pork
Sådan laver du pulled pork i ovn med den rigtige hjemmelavede BBQ-marinade. Mere mørt og trevlet kød får du ikke. Foto: iStock.com.

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er den bedste opskrift på pulled pork lavet i ovn. En populær opskrift fra Newyorker By Heart. Inkl. hjemmelavet BBQ-sauce til kødet.
  2. Opskrift på pulled pork i ovn
  3. Pulled pork i ovn
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Her er den bedste opskrift på pulled pork lavet i ovn. En populær opskrift fra Newyorker By Heart. Inkl. hjemmelavet BBQ-sauce til kødet.

Pulled pork er blevet super populær, og det trevlede og lækre kød er nemt at lave i din ovn.

Her får du bedste opskrift med både den tørre rub og en hjemmelavet BBQ-sauce, så du er sikker på succes med din pulled pork.

Når kødet er færdigstegt er der ligesom en tyk skorpe udenpå, som kaldes barken. Og når der anrettes i boller så er det mest rigtigt, hvis alle får lidt af hvert - altså både lidt af barken og af det rene kød.

Vigtigt: Du skal starte et par dage i forvejen på dette projekt, så det nytter ikke noget at tage kødet op i sidste øjeblik.

24 timer inden du vil begynde at stege kødet, skal den marineres.

Opskrift på pulled pork i ovn

billede med pulled pork

Pulled pork i ovn

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Tid: 1 day d 12 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 nakkesteg ca. 1,2 kilo

Rub (krydderiblanding):

  • 25 g brun farin
  • 10 g røget paprika
  • 15 g paprika mild
  • 1 spsk. friskkværnet peber
  • 1 spsk. flagesalt
  • ½ spsk. cayennepeber
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. hvidløgspulver

BBQ-sauce:

  • 2 dl æblecidereddike
  • 1 dl ketchup
  • 2-2½ spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ spsk. tabasco
  • chili tørrede chiliflager efter smag
  • Lidt BBQ-sauce kan udelades

Sådan gør du 

  • Bland krydderierne til den tørre krydderiblanding (rub'en), der er til flere stege i denne portion. Det du ikke bruger, kan kommes i en tætsluttende beholder og gemmes.
    Krydderiblandingen til den tørre %22rub%22
  • Tag stegen ud og gnid den godt og grundigt OVERALT med krydderiblandingen. Pak den godt og tæt ind i film og derefter i et par frysepose. Lad den trække i køleskab i 24 timer. Så bliver din pulled pork bedst.
    Nakkefileten gnides godt med krydderiblandingen og pakkes derefter godt - og tæt - ind i film
  • Ingredienserne til BBQ-saucen piskes godt sammen og den smages til. Den skal være sur/sød og stærk. Kommes i en beholder med låg og den kan sagtens holde sig længe i køleskabet, så du kan sagtens lave den i forvejen.
    BBQ-sauce til pulled pork
  • Når stegen har trukket i 24 timer, tages den ud af køleskabet og pakkes ud. Læg den i et ovnfast fad eller en lille bradepande og hæld vand ved, så det står ca. 2½ cm. op af stegen.
    Så skal der bare vand ved og så skal den i ovnen
  • Stil ovnen på 85 grader varmluft og sæt stegen i ovnen, sammen med et fad med vand, som står på ovnens bund. Tjek at der hele tiden er ca. 2½ cm. vand ved stegen - og nu skal den så egentlig bare stå og hygge sig.
  • Giv din pulled pork ca. 12 timer, hvor du bare kan nøjes med at tjekke vandet ved stegen. Ellers passer den sig selv.
  • Herefter kan du give den ca. 30 minutter ved 200 grader i ovnen - eller lægge kødet på grillen ved indirekte varme.
  • Tag den af varmen og lad den stå og hvile i ca. ½ times tid, inden kødet med to gafler, trækkes fra hinanden (trække er måske så meget sagt, for det falder nærmest fra hinanden).
    Det super møre kød, trækkes i trevler med 2 gafler, deraf navnet pulled pork

Næringsindhold

Pulled pork i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
521
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
180
mg
60
%
Natrium
 
2896
mg
126
%
Kalium
 
1289
mg
37
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
58
g
116
%
Vitamin A
 
1780
IU
36
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Sørg for at få al kødet bliver trukket i trevler med to gafler, mens din pulled pork er varm.

Rester kan meget let opvarmes i et fad i ovnen. Husk at dække fadet til med stanniol og kom en lille bitte smule vand - eller gem lidt af stegeskyen - og kom det ved.

Det trevlede kød er perfekt til en pulled pork burger med coleslaw.. Se evt. opskrift på hjemmebagte burgerboller her.

Se flere opskrifter:

Culottesteg med balsamico-skysauce

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Mere inspiration

  • vildtragout gryderet med vildt
    Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • coq au vin opskrift
    Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • lasagne med spidskål
    Lasagne med spidskål og fisk

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Søren Thrysøe

    februar 06, 2023 at 2:57 am

    Jeg laver pulled pork på weber kuglegrill, altid med New yorker by Heart's rub, men i 18 timer,så er temp. 94° som er det perfekte. Men det kræver øvelse 🙂 jeg fik hjælp fra hedengangne grillguru.dk.

    Svar

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede til kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

kylling med pikantost i fad

Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.