• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin
marineret cuvettesteg
Marineret cuvettesteg, der blandt andet laves med hvidløg og rosmarin. Den møre oksecuvette steges i ovn. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

Opdateret: 6. apr 2022 · Udgivet: 6. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Se her hvordan du laver en lækker og marineret cuvettesteg. En oksecuvette, der marineres med bla. hvidløg og rosmarin. Steges derefter i ovn.

Marineret cuvettesteg er lækker mad, der ikke koster en herregård.

Cuvetten er en udskæring fra oksen til rimelig pris, men du kan sagtens lave et festmåltid ud af den.

Her er det marineret oksecuvette med hvidløg og rosmarin, der gerne må marineres i 4-6 timer. Mindre kan gøre det, men jo længere tid, jo bedre smag.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på marineret cuvettesteg

marineret cuvettesteg

Cuvettesteg

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Marinering: 6 timer t
Tid: 7 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg oksecuvette
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 spsk. rosmarin friske rosmarinnåle, finthakket
  • 2 stilke timian brug bladene
  • 1 tsk. chipotle knust, eller lidt chili
  • 1 løg i grove stykker
  • 1 gulerod i grove stykker
  • 1 fed hvidløg let knust
  • Lidt vand
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Afpuds din oksecuvette for unødvendig fedt.
  • Bland olivenolie, rosmarin, timian, hvidløg og chipotle sammen.
  • Hæld det ud over cuvettestegen og gnid den godt ind i marinaden, over det hele.
  • Dæk til og sæt i køleskab i 4-6 timer, hvor kødet skal have lov til at marinere og trække smag.
  • Forvarm din ovn til 220 grader (varmluft).
  • Krydr din cuvette med flagesalt og friskkværnet peber og brun i ovnen i 15 minutter.
  • Tag den ud og skru ned til 160 grader (varmluft).
  • Hæld lidt vand ved sammen med let knust hvidløg, gulerod og løg - sæt din cuvette tilbage i ovnen i 25-30 minutter - alt efter hvordan kødet steges. Efter 30 minutter er den marinerede cuvettesteg rosa.

Næringsindhold

Cuvettesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når din cuvettesteg er nok, så pak den ind i stanniol og lad den hvile i 15 minutter. Skær den i tynde skiver, på tværs af kødtrådene.

Cuvette kan serveres med en lækker rødvinssauce - eller med flødekartofler.

Se flere opskrifter:

Culottesteg med balsamico-skysauce

Se disse opskrifter:

  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sprøde kartoffelchips i mikroovn

Sprøde kartoffelchips i mikroovn

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

billede med kyllingelasagne

Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

billede med medaljer kage

Medaljer - lækre kager med kakao

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

billede med grillet oksecuvette

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

et billede med lagkage med hindbær og makroner

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required