Se her hvordan du laver en lækker og marineret cuvettesteg. En oksecuvette, der marineres med bla. hvidløg og rosmarin. Steges derefter i ovn.
Marineret cuvettesteg er lækker mad, der ikke koster en herregård.
Cuvetten er en udskæring fra oksen til rimelig pris, men du kan sagtens lave et festmåltid ud af den.
Her er det marineret oksecuvette med hvidløg og rosmarin, der gerne må marineres i 4-6 timer. Mindre kan gøre det, men jo længere tid, jo bedre smag.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på marineret cuvettesteg

Ingredienser
- 1 kg oksecuvette
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 spsk. rosmarin friske rosmarinnåle, finthakket
- 2 stilke timian brug bladene
- 1 tsk. chipotle knust, eller lidt chili
- 1 løg i grove stykker
- 1 gulerod i grove stykker
- 1 fed hvidløg let knust
- Lidt vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds din oksecuvette for unødvendig fedt.
- Bland olivenolie, rosmarin, timian, hvidløg og chipotle sammen.
- Hæld det ud over cuvettestegen og gnid den godt ind i marinaden, over det hele.
- Dæk til og sæt i køleskab i 4-6 timer, hvor kødet skal have lov til at marinere og trække smag.
- Forvarm din ovn til 220 grader (varmluft).
- Krydr din cuvette med flagesalt og friskkværnet peber og brun i ovnen i 15 minutter.
- Tag den ud og skru ned til 160 grader (varmluft).
- Hæld lidt vand ved sammen med let knust hvidløg, gulerod og løg - sæt din cuvette tilbage i ovnen i 25-30 minutter - alt efter hvordan kødet steges. Efter 30 minutter er den marinerede cuvettesteg rosa.
Næringsindhold
Noter
Når din cuvettesteg er nok, så pak den ind i stanniol og lad den hvile i 15 minutter. Skær den i tynde skiver, på tværs af kødtrådene.
Cuvette kan serveres med en lækker rødvinssauce - eller med flødekartofler.
Se flere opskrifter:
Kom med din kommentar