• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce
hjemmelavet rødvinssauce
En lækker og hjemmelavet rødvinssauce, som man blandt andet kan bruge til bøffer og hele stege. Foto: iStock.com/JoanieSimon.

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 6. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet rødvinssauce. En lækker og nem sovs med rødvin, champignon og fløde. God til bøffer og stege.

Rødvinssauce er en lækker og populær sovs, som laves på en bund af blandt andet løg, champignon og selvfølgelig rødvin.

Rødvinssovs er ret nem at lave, og denne opskrift er fremragende. Derfor er den også god til en oksesteg som gæstemad.

Jo bedre rødvin, jo bedre sovs, men du behøver ikke hælde en vanvittig dyr rødvin i gryden. Brug bare den rødvin, som du plejer at være glad for.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på rødvinssauce

hjemmelavet rødvinssauce

Rødvinssauce

4.72 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort rødløg i grove stykker
  • 2 fed hvidløg let knust
  • 2 kviste timian
  • 6 champignon i tykke skiver
  • Lidt smør
  • ½ liter rødvin
  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ tsk. ribsgele
  • 1 tsk. oksefond flydende koncentreret oksefond
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • sovsekulør
  • Lidt majsstivelse til jævning, kan også udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt lidt smør i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og timian i et par minutter, under omrøring.
    Rødløg, hvidløg, champignon og timian svitses
  • Hæld rødvin på, skru ned til middelvarme og lad nu rødvinen koge ind til ca. det halve, måske lidt under.
    Rødvin hældes på og så skal din rødvinssauce koges ind
  • Læg låg på og nu kan den stå til du skal bruge den - eller du kan lave din rødsvinssauce færdig med det samme.
    Den færdig indkogte rødvin, klar til at lave sauce af senere
  • Hæld den indkogte rødvin gennem en sigte. Hæld rødvinen tilbage i gryden.
  • Hæld piskefløde i sammen med fond og lad det koge op, lad det koge i et minuts tid.
  • Jævn evt. din rødvinssovs med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, til den har den tykkelse du ønsker.
  • Tilsæt sovsekulør efter ønske. Smag til med ribsgele, salt og friskkværnet peber. Du kan også smage til med lidt gastrik.

Næringsindhold

Rødvinssauce
Mængde pr. portion
Kalorier
378
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
634
mg
28
%
Kalium
 
354
mg
10
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1012
IU
20
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige rødvinssauce serveres straks, og den er god til en bøf, cuvette, culottesteg og meget andet kød.

Se flere opskrifter på god mad:

Wienerschnitzel med brasede kartofler

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Se disse opskrifter:

  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Kylling i karry med sprøde grøntsager
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

billede med salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og lækker dressing

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede med medister og medisterpølse

Medister

billede med osso buco

Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

spaghetti carbonara opskrift

Lækker spaghetti carbonara med hvidløg

dette billede er med hjemmelavede vandbakkelser der ikke falder sammen

Opskrift på vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

enebærgryde med bagt kartoffelmos

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

billede med sloppy joe

Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required