Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet rødvinssauce. En lækker og nem sovs med rødvin, champignon og fløde. God til bøffer og stege.
Rødvinssauce er en lækker og populær sovs, som laves på en bund af blandt andet løg, champignon og selvfølgelig rødvin.
Rødvinssovs er ret nem at lave, og denne opskrift er fremragende. Derfor er den også god til en oksesteg som gæstemad.
Jo bedre rødvin, jo bedre sovs, men du behøver ikke hælde en vanvittig dyr rødvin i gryden. Brug bare den rødvin, som du plejer at være glad for.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på rødvinssauce
Ingredienser
- 1 stort rødløg i grove stykker
- 2 fed hvidløg let knust
- 2 kviste timian
- 6 champignon i tykke skiver
- Lidt smør
- ½ liter rødvin
- 2½ dl piskefløde
- 1½ tsk. ribsgele
- 1 tsk. oksefond flydende koncentreret oksefond
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- sovsekulør
- Lidt majsstivelse til jævning, kan også udelades
Sådan gør du
- Smelt lidt smør i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og timian i et par minutter, under omrøring.
- Hæld rødvin på, skru ned til middelvarme og lad nu rødvinen koge ind til ca. det halve, måske lidt under.
- Læg låg på og nu kan den stå til du skal bruge den - eller du kan lave din rødsvinssauce færdig med det samme.
- Hæld den indkogte rødvin gennem en sigte. Hæld rødvinen tilbage i gryden.
- Hæld piskefløde i sammen med fond og lad det koge op, lad det koge i et minuts tid.
- Jævn evt. din rødvinssovs med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, til den har den tykkelse du ønsker.
- Tilsæt sovsekulør efter ønske. Smag til med ribsgele, salt og friskkværnet peber. Du kan også smage til med lidt gastrik.
Næringsindhold
Noter
Den færdige rødvinssauce serveres straks, og den er god til en bøf, cuvette, culottesteg og meget andet kød.
Se flere opskrifter på god mad:
Wienerschnitzel med brasede kartofler
Kom med din kommentar