Få den bedste opskrift på chili con carne. En lækker livret til hele familien med hakket oksekød, tomater, bønner, øl og mørk chokolade.
Chili con carne stammer ikke fra Mexico, som man måske skulle tro, men i stedet er det faktisk en chiligryde fra Texas.
Uanset navnet så er chili con carne kendt verden over, og også i Danmark er det en af de retter, som vi meget ofte spiser til aftensmad.
I denne version er der skåret en smule ned på kødet og på bønner, og det er på alle måder godt.
Der er også tilsat lidt øl og mørk chokolade, hvilket giver chiliretten er himmelsk god smag. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på chili con carne
Ingredienser
- 2 store løg skåret i tern
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 300 g hakket oksekød
- 2 dåser kidneybønner
- salt og friskkværnet peber
- 6 blommetomater skåret i tern
- 3 spsk. balsamico
- 1 tsk. basilikum tørret
- 1 tsk. oregano tørret
- 1 tsk. chilipulver eller efter behag
- ¾ tsk. chipotlepulver eller efter behag
- 1 tsk. spidskommen stødt
- 1 tsk. koriander stødt
- 20 g mørk chokolade gerne 85%
- 1 dl øl pilsner
- 1 tsk. sukker
Desuden
- tomater i tern
- creme fraiche
- cheddar ost revet
- tortilla chips
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne samme i en lille skål.
- Varm olie op i en gryde og sauter løg til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve.
- Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, til det får farve, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Du kan også bruge skært oksekød til en god chili con carne, men her er den lavet med hakket oksekød.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft.
- Hæld tomaterne ved og lad dem lige varme med i 1 minuts tid inden balsamico og krydderier tilsættes.
- Lad det stege lidt og tilsæt så bønner, øl, sukker og chokolade til din chiligryde.
- Bring det i kog, skru ned og lad din chili con carne stå i og simre i ½ times tid.
- Smag til og nu kan du det serveres eller det kan stilles på køl og varmes når det skal bruges.
Næringsindhold
Noter
Det kan godt anbefales at lave chili con carne dagen før det skal spises, fordi det så smager af mere.
Server den lækre chiligryde med tomater, creme fraiche og tortilla chips med cheddar ost. Lidt guacamole passer også til.
Kom med din kommentar