• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Aftensmad

chili con carne chiligryde
Chili con carne er også i Danmark en af de mest populære retter, og denne udgave er med hakket oksekød, tomater og mørk chokolade. Foto: iStock.com/Lilechka75.

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 5. april 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Få den bedste opskrift på chili con carne. En lækker livret til hele familien med hakket oksekød, tomater, bønner, øl og mørk chokolade.
  2. Opskrift på chili con carne
  3. Chili con carne
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Noter

Få den bedste opskrift på chili con carne. En lækker livret til hele familien med hakket oksekød, tomater, bønner, øl og mørk chokolade.

Chili con carne stammer ikke fra Mexico, som man måske skulle tro, men i stedet er det faktisk en chiligryde fra Texas.

Uanset navnet så er chili con carne kendt verden over, og også i Danmark er det en af de retter, som vi meget ofte spiser til aftensmad.

I denne version er der skåret en smule ned på kødet og på bønner, og det er på alle måder godt.

Der er også tilsat lidt øl og mørk chokolade, hvilket giver chiliretten er himmelsk god smag. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på chili con carne

chili con carne chiligryde

Chili con carne

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 30 min
Tilb. tid: 30 min
Samlet tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 store løg skåret i tern
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 300 g hakket oksekød
  • 2 dåser kidneybønner
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 blommetomater skåret i tern
  • 3 spsk. balsamico
  • 1 tsk. basilikum tørret
  • 1 tsk. oregano tørret
  • 1 tsk. chilipulver eller efter behag
  • ¾ tsk. chipotlepulver eller efter behag
  • 1 tsk. spidskommen stødt
  • 1 tsk. koriander stødt
  • 20 g mørk chokolade gerne 85%
  • 1 dl øl pilsner
  • 1 tsk. sukker

Desuden

  • tomater i tern
  • creme fraiche
  • cheddar ost revet
  • tortilla chips

Sådan gør du
 

  • Bland alle krydderierne samme i en lille skål.
  • Varm olie op i en gryde og sauter løg til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve.
  • Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, til det får farve, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Du kan også bruge skært oksekød til en god chili con carne, men her er den lavet med hakket oksekød.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft.
  • Hæld tomaterne ved og lad dem lige varme med i 1 minuts tid inden balsamico og krydderier tilsættes.
  • Lad det stege lidt og tilsæt så bønner, øl, sukker og chokolade til din chiligryde.
  • Bring det i kog, skru ned og lad din chili con carne stå i og simre i ½ times tid.
  • Smag til og nu kan du det serveres eller det kan stilles på køl og varmes når det skal bruges.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Noter

Det kan godt anbefales at lave chili con carne dagen før det skal spises, fordi det så smager af mere.

Server den lækre chiligryde med tomater, creme fraiche og tortilla chips med cheddar ost. Lidt guacamole passer også til.

Se flere lækre gryderetter:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

« Opskrift på guacamole - en lækker avocado dip
Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin »

Flere opskrifter

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

et billede med gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

billede med grillet flæsk

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.