Her er den bedste opskrift på langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær. Du får en mør og lækker kamsteg med knasende sprøde svær.
Langtidsstegt flæskesteg er en lækker variant af den klassiske flæskesteg, hvor du her langtidssteger kødet i timevis ved en lavere temperatur.
Sørg for at sværen er skåret helt ned til kødet, men ikke ned i kødet. Du skal også sikre, at der er salt mellem hver eneste stykke svær, så du opnår den knasende sprøde flæskesvær.
Og selvom det er langtidsstegt flæskesteg, så passer stegen jo selv i de timer den er i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer, og her skal du bruge ca. 1,5 kilo flæskesteg/kamsteg.
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg
Ingredienser
- 1 flæskesteg ridset, ca. 1,5 kilo til 4 personer
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg i grove stykker
- 4 kviste timian
- 3 fed hvidløg knuste med en kniv
- 3 nelliker hele
- 2 laurbærblade i mindre stykker
Sådan gør du
- Sørg for at sværen på din flæskesteg er ridset dybt nok - men heller ikke for dybt! Vær sikker på at det grove salt kommer godt ned i rillerne, det er det der skal hjælpe med at gøre flæskesværen lækker sprød.
- Bræk laurbærblade i mindre stykker og sæt dem i nogle af rillerne, sammen med lidt hele nelliker.
- Krydr flæskeestegen med groftkværnet peber og kom stegen i et fad.
- Hæld vand ved, så det står lidt op ad stegen og kom så grove stykker af løg, let knuste hvidløgsfed og frisk timian i.
- Sæt det i ovnen ved 125 grader i 4 timer. Det er en god stegetid til langtidsstegt flæskesteg. Giv det evt. lidt højere varme til sidst, hvis flæskesværen ikke er helt sprød - eller sprød nok. Jeg brugte ikke grill, men skruede bare op på 250 grader og lod den stå der lidt, så begyndte sværen at boble og blev super sprød!!
- Lad den langtidsstegte flæskesteg stå lidt inden den skæres ud i skiver. Men uden at dække den til.
- Sovs til flæskesteg: Husk at bruge stegeskyen til sauce. Sigt den, skum den og kog den lidt ind. Jævn den med lidt meljævning, smag den til og der haves den skønneste sauce til flæskestegen.
Næringsindhold
Noter
Langtidsstegt flæskesteg skæres ud i passende skiver, og serveres sammen med kogte kartofler og grønt. Eks. rosenkål med bacon.
Plus selvfølgelig den lækre sovs, som du eventuelt kan smage til med lidt ribsgele.
Kom med din kommentar