• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede til langtidsstegt flæskesteg
Sådan ser en færdig langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær ud efter fire timer i ovnen. Mør og lækker. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er den bedste opskrift på langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær. Du får en mør og lækker kamsteg med knasende sprøde svær.
  2. Opskrift på langtidsstegt flæskesteg
  3. Langtidsstegt flæskesteg
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 2 brugere

Her er den bedste opskrift på langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær. Du får en mør og lækker kamsteg med knasende sprøde svær.

Langtidsstegt flæskesteg er en lækker variant af den klassiske flæskesteg, hvor du her langtidssteger kødet i timevis ved en lavere temperatur.

Sørg for at sværen er skåret helt ned til kødet, men ikke ned i kødet. Du skal også sikre, at der er salt mellem hver eneste stykke svær, så du opnår den knasende sprøde flæskesvær.

Og selvom det er langtidsstegt flæskesteg, så passer stegen jo selv i de timer den er i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, og her skal du bruge ca. 1,5 kilo flæskesteg/kamsteg.

Opskrift på langtidsstegt flæskesteg

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 4 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg ridset, ca. 1,5 kilo til 4 personer
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg i grove stykker
  • 4 kviste timian
  • 3 fed hvidløg knuste med en kniv
  • 3 nelliker hele
  • 2 laurbærblade i mindre stykker

Sådan gør du 

  • Sørg for at sværen på din flæskesteg er ridset dybt nok - men heller ikke for dybt! Vær sikker på at det grove salt kommer godt ned i rillerne, det er det der skal hjælpe med at gøre flæskesværen lækker sprød.
  • Bræk laurbærblade i mindre stykker og sæt dem i nogle af rillerne, sammen med lidt hele nelliker.
  • Krydr flæskeestegen med groftkværnet peber og kom stegen i et fad.
  • Hæld vand ved, så det står lidt op ad stegen og kom så grove stykker af løg, let knuste hvidløgsfed og frisk timian i.
    Flæskestegen inden den kommes i ovnen
  • Sæt det i ovnen ved 125 grader i 4 timer. Det er en god stegetid til langtidsstegt flæskesteg. Giv det evt. lidt højere varme til sidst, hvis flæskesværen ikke er helt sprød - eller sprød nok. Jeg brugte ikke grill, men skruede bare op på 250 grader og lod den stå der lidt, så begyndte sværen at boble og blev super sprød!!
  • Lad den langtidsstegte flæskesteg stå lidt inden den skæres ud i skiver. Men uden at dække den til.
  • Sovs til flæskesteg: Husk at bruge stegeskyen til sauce. Sigt den, skum den og kog den lidt ind. Jævn den med lidt meljævning, smag den til og der haves den skønneste sauce til flæskestegen.

Næringsindhold

Langtidsstegt flæskesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
510
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
236
mg
79
%
Natrium
 
767
mg
33
%
Kalium
 
1453
mg
42
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
84
g
168
%
Vitamin A
 
9
IU
0
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Langtidsstegt flæskesteg skæres ud i passende skiver, og serveres sammen med kogte kartofler og grønt. Eks. rosenkål med bacon.

Plus selvfølgelig den lækre sovs, som du eventuelt kan smage til med lidt ribsgele.

Se flere opskrifter

  • et billede med koteletter i fad
    Koteletter i fad med grønsager og ris
  • et billede med langtidsstegt ribbensteg
    Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
  • billede af ribbensteg med sprøde svær
    Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
« Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn
Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.