• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Flæskesteg i ovn med lækker sovs
flæskesteg med sprød svær
En perfekt flæskesteg med sprøde svær, der serveres med en lækker sovs. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Opdateret: 21. apr 2024 · Udgivet: 11. apr 2023 af Newyorker By Heart · 2 kommentarer

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på flæskesteg i ovn. En lækker kamsteg med sprøde svær, og skyen laves til en himmelsk god sovs.

Flæskesteg er en dansk klassiker, der laves af kamsteg med svær.

Netop de sprøde svær er vigtige, og med denne opskrift skulle der være sprøde svær hver gang.

Er sværen ikke poppet op til sidst, kan du med fordel lige give den nogle minutter under grillen i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på flæskesteg i ovn

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg ca. 1,2 kilo til fire personer
  • groft salt og friskkværnet peber
  • rosmarin frisk
  • timian frisk
  • 2 gulerødder skåret i grove stykker
  • 1 løg skåret i grove stykker
  • 4 fed hvidløg pillet og knuste
  • Lidt bouillon flydende
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sørg for at sværen er ridset hele vejen gennem fedtlaget på din flæskesteg, og vær omhyggelig med at få det grove salt ned imellem sværen, det er det der gør en flæskesvær sprød.
  • Krydr også med friskkværnet peber. Stik rosmarin ned i sværen og drys med lidt timianblade.
  • Hæld lidt vand i et ovnfast fad og kom gulerødder, hvidløg, løg, et par kviste rosmarin, et par kviste timian og lidt flydende bouillon ned i.
  • Læg din kamsteg ned i og sæt den i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca 1,5 time (alt efter størrelse).
    Flæskesteg lægges ovenpå og sættes i ovnen
  • Hvis du bruger stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader hvis du vil have den svagt rosa og 68-70 grader, hvis du vil have den helt gennemstegt.
  • Hold øje med at den ikke steger tør, der skal være nok til at lave en sauce.
  • Hæld stegeskyen fra - lad flæskestegen stå og trække - men husk at sværen IKKE må dækkes til.
  • Skum skyen for fedt og og kog den lidt ind. Du kan vælge at tilsætte lidt (madlavnings)fløde.
  • Jævn den og smag den til med salt, friskkværnet peber og lidt balsamico.

Næringsindhold

Flæskesteg i ovn med lækker sovs
Mængde pr. portion
Kalorier
520
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
236
mg
79
%
Natrium
 
206
mg
9
%
Kalium
 
1544
mg
44
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
85
g
170
%
Vitamin A
 
5096
IU
102
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
37
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Flæskesteg skæres ud i passende skiver, og serveres med kartofler, den lækre sovs og grøntsager.

Rester er fremragende som pålæg dagen efter - eller i en flæskestegssandwich.

Se flere opskrifter:

Danske frikadeller - nem opskrift med danskvand

Medister: Kogetid og stegetid på medisterpølse

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Wienerschnitzel med brasede kartofler

Se disse opskrifter:

  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Skinke med whiskymarinade
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Hanne Larsen

    februar 25, 2023 at 4:12 pm

    Den steg på billedet , er tør og skamstegt.

  2. Newyorker By Heart

    februar 25, 2023 at 4:28 pm

    Hej Hanne
    Nej, det er den ikke 🙂
    Den er præcist som den skal være. Men hvis du ønsker den mindre stegt, tages den bare ud lidt tid før.
    BH Holger

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

billede med chili con carne chiligryde

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede til opskrifter med hakket oksekød

Opskrifter med hakket oksekød

billede til at koge ris

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required