• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

flæskesteg med sprød svær
En perfekt flæskesteg med sprøde svær, der serveres med en lækker sovs. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en nem opskrift på flæskesteg i ovn. En lækker kamsteg med sprøde svær, og skyen laves til en himmelsk god sovs.
  2. Opskrift på flæskesteg i ovn
  3. Flæskesteg i ovn
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her får du en nem opskrift på flæskesteg i ovn. En lækker kamsteg med sprøde svær, og skyen laves til en himmelsk god sovs.

Flæskesteg er en dansk klassiker, der laves af kamsteg med svær.

Netop de sprøde svær er vigtige, og med denne opskrift skulle der være sprøde svær hver gang.

Er sværen ikke poppet op til sidst, kan du med fordel lige give den nogle minutter under grillen i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på flæskesteg i ovn

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg ca. 1,2 kilo til fire personer
  • groft salt og friskkværnet peber
  • rosmarin frisk
  • timian frisk
  • 2 gulerødder skåret i grove stykker
  • 1 løg skåret i grove stykker
  • 4 fed hvidløg pillet og knuste
  • Lidt bouillon flydende

Sådan gør du 

  • Sørg for at sværen er ridset hele vejen gennem fedtlaget på din flæskesteg, og vær omhyggelig med at få det grove salt ned imellem sværen, det er det der gør en flæskesvær sprød.
  • Krydr også med friskkværnet peber. Stik rosmarin ned i sværen og drys med lidt timianblade.
  • Hæld lidt vand i et ovnfast fad og kom gulerødder, hvidløg, løg, et par kviste rosmarin, et par kviste timian og lidt flydende bouillon ned i.
  • Læg din kamsteg ned i og sæt den i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca 1½ time (alt efter størrelse).
    Flæskesteg lægges ovenpå og sættes i ovnen
  • Hvis du bruger stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader hvis du vil have den svagt rosa og 68-70 grader, hvis du vil have den helt gennemstegt.
  • Hold øje med at den ikke steger tør, der skal være nok til at lave en sauce.
  • Hæld stegeskyen fra - lad flæskestegen stå og trække - men husk at sværen IKKE må dækkes til.
  • Skum skyen for fedt og og kog den lidt ind. Du kan vælge at tilsætte lidt (madlavnings)fløde.
  • Jævn den og smag den til med salt, friskkværnet peber og lidt balsamico.

Næringsindhold

Flæskesteg i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Flæskesteg skæres ud i passende skiver, og serveres med kartofler, den lækre sovs og grøntsager.

Rester er fremragende som pålæg dagen efter - eller i en flæskestegssandwich.

Se flere opskrifter:

Danske frikadeller - nem opskrift med danskvand

Medister: Kogetid og stegetid på medisterpølse

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Wienerschnitzel med brasede kartofler

« Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund »

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Hanne Larsen

    februar 25, 2023 at 4:12 pm

    Den steg på billedet , er tør og skamstegt.

    Svar
    • Newyorker By Heart

      februar 25, 2023 at 4:28 pm

      Hej Hanne
      Nej, det er den ikke 🙂
      Den er præcist som den skal være. Men hvis du ønsker den mindre stegt, tages den bare ud lidt tid før.
      BH Holger

      Svar

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.