Her får du en nem opskrift på flæskesteg i ovn. En lækker kamsteg med sprøde svær, og skyen laves til en himmelsk god sovs.
Flæskesteg er en dansk klassiker, der laves af kamsteg med svær.
Netop de sprøde svær er vigtige, og med denne opskrift skulle der være sprøde svær hver gang.
Er sværen ikke poppet op til sidst, kan du med fordel lige give den nogle minutter under grillen i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på flæskesteg i ovn
Ingredienser
- 1 flæskesteg ca. 1,2 kilo til fire personer
- groft salt og friskkværnet peber
- rosmarin frisk
- timian frisk
- 2 gulerødder skåret i grove stykker
- 1 løg skåret i grove stykker
- 4 fed hvidløg pillet og knuste
- Lidt bouillon flydende
Sådan gør du
- Sørg for at sværen er ridset hele vejen gennem fedtlaget på din flæskesteg, og vær omhyggelig med at få det grove salt ned imellem sværen, det er det der gør en flæskesvær sprød.
- Krydr også med friskkværnet peber. Stik rosmarin ned i sværen og drys med lidt timianblade.
- Hæld lidt vand i et ovnfast fad og kom gulerødder, hvidløg, løg, et par kviste rosmarin, et par kviste timian og lidt flydende bouillon ned i.
- Læg din kamsteg ned i og sæt den i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca 1,5 time (alt efter størrelse).
- Hvis du bruger stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader hvis du vil have den svagt rosa og 68-70 grader, hvis du vil have den helt gennemstegt.
- Hold øje med at den ikke steger tør, der skal være nok til at lave en sauce.
- Hæld stegeskyen fra - lad flæskestegen stå og trække - men husk at sværen IKKE må dækkes til.
- Skum skyen for fedt og og kog den lidt ind. Du kan vælge at tilsætte lidt (madlavnings)fløde.
- Jævn den og smag den til med salt, friskkværnet peber og lidt balsamico.
Næringsindhold
Noter
Flæskesteg skæres ud i passende skiver, og serveres med kartofler, den lækre sovs og grøntsager.
Rester er fremragende som pålæg dagen efter - eller i en flæskestegssandwich.
Se flere opskrifter:
Danske frikadeller - nem opskrift med danskvand
Medister: Kogetid og stegetid på medisterpølse
Hanne Larsen
Den steg på billedet , er tør og skamstegt.
Newyorker By Heart
Hej Hanne
Nej, det er den ikke 🙂
Den er præcist som den skal være. Men hvis du ønsker den mindre stegt, tages den bare ud lidt tid før.
BH Holger