• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Morgenmad

billede med spejlæg
Du skal beregne to spejlæg pr. person, og æggene steges naturligvis på panden. Foto: iStock.com.

Sådan laver du spejlæg på panden

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 28. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Spejlæg er altid populært til morgenmad, frokost, biksemad og meget andet, og her er opskrift og fremgangsmåde med de gode tips og tricks.
  2. Opskrift på spejlæg
  3. Spejlæg
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 4 brugere

Spejlæg er altid populært til morgenmad, frokost, biksemad og meget andet, og her er opskrift og fremgangsmåde med de gode tips og tricks.

Sådan laver du de perfekte spejlæg, der altid sidder lige i skabet.

Du skal typisk beregne to æg pr. person, og du skal helst stege æggene i lidt smør.

Desuden får du de bedste spejlæg ved, at stege dem ved middel varme. De kan steges på den ene side, eller spejlæggene kan vendes, så de steges på begge sider.

Du skal vente med at krydre med salt og peber til sidst.

Opskrift på spejlæg

billede med spejlæg

Spejlæg

5 fra 4 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 15 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Kom en spisefuld smør på en middelvarm pande. Du får de bedste spejlæg, hvis du steger dem ved en middel varme.
  • Slå æggene ud i en lille skål, og hæld dem forsigtigt på panden, så de ikke flyder for meget ud.
  • Lad nu æggene stege på panden uden at røre dem, og stegetiden er nogle minutter. Afhængig af hvordan du ønsker dem.
  • Lige inden spejlæggene er klar, giver du dem lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Spejlæg
Mængde pr. portion
Kalorier
176
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
342
mg
114
%
Natrium
 
1333
mg
58
%
Kalium
 
123
mg
4
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
650
IU
13
%
Calcium
 
52
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ønskes spejlæg spejlet på begge sider, ja så vendes de blot inden er helt stegt færdige, og de skal blot have kort tid på den anden side.

Spejlæggene serveres straks sammen med toastbrød, et stykke rugbrød eller evt. sammen med biksemad.

Se flere æggeopskrifter:

Sådan laver du den bedste omelet

Æggekage i ovn med bacon og tomat

Røræg - opskrift på scrambled eggsKoge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

« Rodfrugt biksemad med halloumi
Urtepandekager med spejlæg og bacon »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.