Rabarberkompot er lækker til alt fra kage, is og kylling. Her er en nem opskrift, hvor laver kompot med rabarber i din ovn. Super simpelt.
Rabarberkompot er virkelig smagen af dansk sommer, og med denne opskrift bliver det ikke lettere, at lave en skøn kompot med friske rabarber.
Du laver nemlig rabarberkompotten i din ovn, og det tager under en halv time.
Her er den lavet med kornene fra en stang vanilje, men du kan også udskifte vaniljestangen med et par teskefulde vaniljesukker.
Opskrift på rabarberkompot
Ingredienser
- 500 g rabarber rengjorte, skåret i ca. 2 cm. lange stykker
- 100 g rørsukker eller alm. sukker
- 1 vaniljestang du skal skrabe kornene ud
Sådan gør du
- Kom rabarber i et ovnfast.
- Bland sukker og vaniljekorn rigtig godt sammen, så kornene er godt fordelt.
- Hæld det over de udskårne rabarber og vendt godt rundt.
- Sæt i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i 20-25 minutter, rør i det et par gange undervejs.
- Lad din rabarberkompot køle af, inden den bruges.
Næringsindhold
Noter
Den færdige rabarberkompot kan nydes til en hjemmelavet is, som tilbehør til verdens bedste chokoladekage, stegt kylling og meget andet.
Se flere opskrifter med rabarber:
Kom med din kommentar