• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert

billede med rabarberkompot
Rabarberkompot er nem at lave, og denne lækre kompot med rabarber laves i din ovn. Den smager fremragende. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Rabarberkompot er lækker til alt fra kage, is og kylling. Her er en nem opskrift, hvor laver kompot med rabarber i din ovn. Super simpelt.
  2. Opskrift på rabarberkompot
  3. Hjemmelavet rabarberkompot i ovn
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
5 fra 1 bruger

Rabarberkompot er lækker til alt fra kage, is og kylling. Her er en nem opskrift, hvor laver kompot med rabarber i din ovn. Super simpelt.

Rabarberkompot er virkelig smagen af dansk sommer, og med denne opskrift bliver det ikke lettere, at lave en skøn kompot med friske rabarber.

Du laver nemlig rabarberkompotten i din ovn, og det tager under en halv time.

Her er den lavet med kornene fra en stang vanilje, men du kan også udskifte vaniljestangen med et par teskefulde vaniljesukker.

Opskrift på rabarberkompot

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g rabarber rengjorte, skåret i ca. 2 cm. lange stykker
  • 100 g rørsukker eller alm. sukker
  • 1 vaniljestang du skal skrabe kornene ud

Sådan gør du 

  • Kom rabarber i et ovnfast.
  • Bland sukker og vaniljekorn rigtig godt sammen, så kornene er godt fordelt.
  • Hæld det over de udskårne rabarber og vendt godt rundt.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i 20-25 minutter, rør i det et par gange undervejs.
  • Lad din rabarberkompot køle af, inden den bruges.

Næringsindhold

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
125
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.05
g
Natrium
 
5
mg
0
%
Kalium
 
362
mg
10
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
128
IU
3
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige rabarberkompot kan nydes til en hjemmelavet is, som tilbehør til verdens bedste chokoladekage, stegt kylling og meget andet.

Se flere opskrifter med rabarber:

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

« Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber
Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.