Få den bedste opskrift på hjemmelavet rabarbersaft. En nem og velsmagende saft af friske rabarber, og den smager af dansk sommer.
Her er opskriften på Danmarks bedste rabarbersaft, og den er heldigvis utrolig nem at lave.
Den hjemmelavede saft af friske rabarber har den perfekte smag af sommer, og den er ikke for sød eller syrlig.
Du får ca. 2 liter saft ud af denne opskrift.
Opskrift på rabarbersaft
Ingredienser
- 1 kg rabarber rengjorte
- 1½ liter vand
- 4½ dl rørsukker eller alm. sukker
- 1 citron saften af en citron
Sådan gør du
- Skær de rengjorte rabarber i mindre stykker, ca. 2 cm. lange og kom dem i en gryde sammen med vandet.
- Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 15 minutter, UDEN at du rører i det, for så bliver det grumset. Klik her og sæt det smarte minutur med nøjagtig kogetid.
- Sæt en sigte over en stor skål eller en anden gryde og læg et osteklæde eller et rent viskestykke i.
- Hæld din rabarbersaft igennem og pres så meget saft som overhovedet muligt ud af de kogte rabarber.
- Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og citronsaft.
- Bring rabarbersaften i kog igen, til sukkeret er opløst.
Næringsindhold
Noter
Lad den færdige rabarbersaft køle noget af, inden det hældes på rengjorte, skoldede flasker.
Drik rabarbersaften fortyndet med vand eller danskvand. Det er virkelig smagen af dansk sommer.
Se flere opskrifter med rabarber:
Kom med din kommentar