• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Drinks og drikke

billede med rabarbersaft
En lækker og hjemmelavet rabarbersaft, der laves med masser af friske rabarber. Saften har en perfekt afbalanceret smag. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på hjemmelavet rabarbersaft. En nem og velsmagende saft af friske rabarber, og den smager af dansk sommer.
  2. Opskrift på rabarbersaft
  3. Hjemmelavet rabarbersaft
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Få den bedste opskrift på hjemmelavet rabarbersaft. En nem og velsmagende saft af friske rabarber, og den smager af dansk sommer.

Her er opskriften på Danmarks bedste rabarbersaft, og den er heldigvis utrolig nem at lave.

Den hjemmelavede saft af friske rabarber har den perfekte smag af sommer, og den er ikke for sød eller syrlig.

Du får ca. 2 liter saft ud af denne opskrift.

Opskrift på rabarbersaft

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Drinks og drikke
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Antal: 2 liter

Ingredienser

  • 1 kg rabarber rengjorte
  • 1½ liter vand
  • 4½ dl rørsukker eller alm. sukker
  • 1 citron saften af en citron

Sådan gør du 

  • Skær de rengjorte rabarber i mindre stykker, ca. 2 cm. lange og kom dem i en gryde sammen med vandet.
  • Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 15 minutter, UDEN at du rører i det, for så bliver det grumset. Klik her og sæt det smarte minutur med nøjagtig kogetid.
  • Sæt en sigte over en stor skål eller en anden gryde og læg et osteklæde eller et rent viskestykke i.
  • Hæld din rabarbersaft igennem og pres så meget saft som overhovedet muligt ud af de kogte rabarber.
  • Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og citronsaft.
  • Bring rabarbersaften i kog igen, til sukkeret er opløst.

Næringsindhold

Hjemmelavet rabarbersaft
Mængde pr. portion
Kalorier
981
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
60
mg
3
%
Kalium
 
1445
mg
41
%
Kulhydrater
 
250
g
83
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
231
g
257
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
535
IU
11
%
Vitamin C
 
50
mg
61
%
Calcium
 
465
mg
47
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad den færdige rabarbersaft køle noget af, inden det hældes på rengjorte, skoldede flasker.

Drik rabarbersaften fortyndet med vand eller danskvand. Det er virkelig smagen af dansk sommer.

Se flere opskrifter med rabarber:

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

« Grillet and med ahornsirup og mango chutney
Hjemmelavet rabarberkompot i ovn »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.