• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med stegt andebryst
Sådan skal et stykke stegt andebryst se ud. Lækker og mør andebrystfilet med sprødt andeskind, det smager himmelsk godt. Foto: iStock.com.

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Den bedste opskrift på stegt andebryst. Se hvordan du nemt og godt steger et stykkeandebrystfilet, hvor kødet er mørt og skindet sprødt.
  2. Opskrift på stegt andebryst
  3. Andebryst - stegt andebrystfilet
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 2 brugere

Den bedste opskrift på stegt andebryst. Se hvordan du nemt og godt steger et stykkeandebrystfilet, hvor kødet er mørt og skindet sprødt.

Stegt andebryst er en skøn middagsret, og sådan en andebrystfilet er heldigvis nem at tilberede.

I denne opskrift steges andebrystfileterne først på en pande, hvorefter de steges færdige i ovnen. Det giver et godt resultat med mørt kød og sprødt skind.

Andebryst skal selvfølgelig ikke være råt, men det er bedst som lidt rosa. Du kan også gennemstege kødet, men så bliver det en anelse mere tørt. Dog stadig lækkert.

Her er der lavet to stykker andebryst til fire personer, men mængden afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er.

Opskrift på stegt andebryst

billede med stegt andebryst

Andebryst - stegt andebrystfilet

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. andebryst filet
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt

Sådan gør du 

  • Rids fedtet på andebrystfileterne i "diamant" tern og afpuds den på den anden side.
    2 stk. andebryst
  • Krydr på fedtsiden med flagesalt og friskkværnet peber.
    salt og friskkværnet peber
  • Læg dem på en kold pande og tænd på høj varme, på den måde smelter fedtet langsomt af og skindet bliver super SPRØDT.
  • Når fedtet er blevet lidt gyldent, krydres de på den anden side og vendes, lad dem brune af og kom dem så i et ovnfast fad.
  • Steg ved 200 °C i ca. 20 minutter, alt efter om de ønskes rosa eller helt gennemstegte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid.
  • Tag dem ud og lad dem hvile utildækket i 5-10 minutter.

Næringsindhold

Andebryst - stegt andebrystfilet
Mængde pr. portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
87
mg
29
%
Natrium
 
646
mg
28
%
Kalium
 
303
mg
9
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
60
IU
1
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stegt andebryst skæres i skiver og serveres.

Tilbehør kan være brunede kartofler, men en sund spidskålssalat passer også fint til andebrystfilet.

Se flere opskrifter

  • billede med andesovs
    Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce
  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
  • billede med grillet and
    Grillet and med ahornsirup og mango chutney
« Brun sovs - grundopskrift
Parisertoast - Croque Monsieur »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.