Her er den bedste opskrift på andesovs. Den perfekte andesauce lavet af en god andefond, og du får ikke bedre sovs til din and. Nem at lave.
Sådan laver du den perfekte andesovs helt fra bunden. Med masser af smag, og den er aldeles perfekt til anden juleaften eller andesteg på andre tidspunkter af året.
Til denne andesauce bruges et par deciliter stegesky fra stegning af anden, og du kan med fordel også smage sovsen til med lidt gastrik.
Opskriften på sovs til ande er beregnet til fire personer.
Opskrift på andesovs
Ingredienser
- 2 dl stegesky fra bradepanden, fedtet skummet af
- 1 andehals
- 1 fed hvidløg
- 1 skalotteløg pillet og skåret i skiver
- 1 gulerod skrællet og skåret i grove stykker
- 1 spsk. hvedemel
- 1 dl rødvin
- 2,5 dl andefond
- 2 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. gastrik eller balsamico
- 1 dl fløde kan udelades
Sådan gør du
- Fjern al fedtet fra stegeskyen.
- Skær andehalsen i mindre stykker og brun dem i en smule andefedt i en gryde sammen med løg, hvidløg, gulerødder, salt og friskkværnet peber.
- Når det har taget farve, drysses med mel og det vendes godt rundt.
- Tilsæt rødvin og kog det kort igennem, mens melet piskes ud.
- Hæld det gennem en sigte, kom det tilbage i gryden og tilsæt andefond og stegeky sammen med laurbærblade.
- Kog din andesovs ind til den rette konsistens, smag til med gastrik (eller balsamico), evt. piskefløde, salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt saucekulør, hvis du ønsker en mere mørk andesauce.
Næringsindhold
Noter
Så er den lækre andesovs klar til servering i en pæn sovseskål.
Husk at smage din andesauce godt til, og nyd den sammen med verdens bedste andesteg.
Kom med din kommentar