Her får du en nem opskrift på hjemmelavet andefond lavet helt fra bunden. Andefonden kan koges på et andeskrog eller to andelår.
Sådan laver du en lækker andefond helt fra bunden, og den er jo base til en fantastisk andesauce, som du finder link til længere nede.
Den hjemmelavede andefond kan du lave med skroget fra en stegt and, eller du kan bruge to andelår, som brunes godt.
Du får ca. 1 liter andefond ud af denne opskrift.
Opskrift på andefond
Ingredienser
- 2 andelår
- 2 skalotteløg halveret
- 5 dl rødvin
- 1 liter vand
- 1 spsk. hele peberkorn
- 1 spsk. groft salt
Sådan gør du
- Brun andelår (eller andeskrog) i en gryde, til de er gyldne.
- Tilsæt løg og lad dem stege med i nogle sekunder, inden de øvrige ingredienser kommes ved.
- Lad det hele koge op, skru ned, læg låg på og lad din andefond simre i 2 timer.
- Sigt fonden og kog den ind til du har ca. 1 liter tilbage.
- Dæk den til og stil den i køleskabet.
Næringsindhold
Noter
Næste dag - eller efter et par timer - kan andefedtet skrabes af din andefond, og fonden er klar til at blive brugt til en lækker andesovs.
Kom med din kommentar