• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Hjemmelavet andefond - nem opskrift
billede med hjemmelavet andefond
Sådan ser en færdig og hjemmelavet andefond ud. Du kan lave fonden af andelår eller et andeskrog. Bruges til andesauce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

Opdateret: 12. aug 2022 · Udgivet: 12. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på hjemmelavet andefond lavet helt fra bunden. Andefonden kan koges på et andeskrog eller to andelår.

Sådan laver du en lækker andefond helt fra bunden, og den er jo base til en fantastisk andesauce, som du finder link til længere nede.

Den hjemmelavede andefond kan du lave med skroget fra en stegt and, eller du kan bruge to andelår, som brunes godt.

Du får ca. 1 liter andefond ud af denne opskrift.

Opskrift på andefond

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 1 liter

Ingredienser

  • 2 andelår
  • 2 skalotteløg halveret
  • 5 dl rødvin
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. hele peberkorn
  • 1 spsk. groft salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Brun andelår (eller andeskrog) i en gryde, til de er gyldne.
  • Tilsæt løg og lad dem stege med i nogle sekunder, inden de øvrige ingredienser kommes ved.
  • Lad det hele koge op, skru ned, læg låg på og lad din andefond simre i 2 timer.
  • Sigt fonden og kog den ind til du har ca. 1 liter tilbage.
  • Dæk den til og stil den i køleskabet.

Næringsindhold

Hjemmelavet andefond
Mængde pr. portion
Kalorier
673
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
7149
mg
311
%
Kalium
 
936
mg
27
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
67
IU
1
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
146
mg
15
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Næste dag - eller efter et par timer - kan andefedtet skrabes af din andefond, og fonden er klar til at blive brugt til en lækker andesovs.

Se flere opskrifter

  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

Se disse opskrifter:

  • Suppe med tomater og champignon
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Pandekager med øl - lækre ølpandekager

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med andeconfit - confit de canard

Confit de canard - lækker andeconfit

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required