• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Supper

billede med hjemmelavet andefond
Sådan ser en færdig og hjemmelavet andefond ud. Du kan lave fonden af andelår eller et andeskrog. Bruges til andesauce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en nem opskrift på hjemmelavet andefond lavet helt fra bunden. Andefonden kan koges på et andeskrog eller to andelår.
  2. Opskrift på andefond
  3. Hjemmelavet andefond
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Her får du en nem opskrift på hjemmelavet andefond lavet helt fra bunden. Andefonden kan koges på et andeskrog eller to andelår.

Sådan laver du en lækker andefond helt fra bunden, og den er jo base til en fantastisk andesauce, som du finder link til længere nede.

Den hjemmelavede andefond kan du lave med skroget fra en stegt and, eller du kan bruge to andelår, som brunes godt.

Du får ca. 1 liter andefond ud af denne opskrift.

Opskrift på andefond

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 2 andelår
  • 2 skalotteløg halveret
  • 5 dl rødvin
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. hele peberkorn
  • 1 spsk. groft salt

Sådan gør du 

  • Brun andelår (eller andeskrog) i en gryde, til de er gyldne.
  • Tilsæt løg og lad dem stege med i nogle sekunder, inden de øvrige ingredienser kommes ved.
  • Lad det hele koge op, skru ned, læg låg på og lad din andefond simre i 2 timer.
  • Sigt fonden og kog den ind til du har ca. 1 liter tilbage.
  • Dæk den til og stil den i køleskabet.

Næringsindhold

Hjemmelavet andefond
Mængde pr. portion
Kalorier
673
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
7149
mg
311
%
Kalium
 
936
mg
27
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
67
IU
1
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
146
mg
15
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Næste dag - eller efter et par timer - kan andefedtet skrabes af din andefond, og fonden er klar til at blive brugt til en lækker andesovs.

Se flere opskrifter

  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
« Tarteletter med høns i asparges
Brunede kartofler - brune sukkerkartofler »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.