En nem opskrift på karrysovs med hønsebouillon. Karrysovsen er god til retter med ris, og du kan selv justere styrken på sovsen.
Her får du den bedste opskrift på karrysovs med hønsebouillon, som du bla. kan bruge til kylling og ris.
Sovsen er hurtig at lave, og opskriften er beregnet til fire personer. Og måske er det Danmarks bedste karrysauce - lækker er den i hvert fald.
Opskrift på karrysovs
Ingredienser
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 3 teskefulde karry
- 2 deciliter hønsebouillon
- 2 deciliter mælk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave din hønsebouillon. Kom tre deciliter vand i en kasserolle, og kog det op sammen med en terning hønsebouillon.
- Kog tre deciliter op, for så har du lidt ekstra hvis karrysovsen bliver for tyk. Hæld det i en lille skål.
- Smelt et par spiseskefulde smør i kasserollen, og når det netop er smeltet, tilsætter du hvedemel.
- Kom så tre teskefulde karry i. Start eventuelt med lidt mindre og smag til, så du får den styrke på karrysovsen du ønsker.
- Pisk det rundt med et piskeris i et minuts tid ved middel varme, og pisk så gradvist to deciliter hønsebouillon i.
- Derefter fortsætter den med et par deciliter mælk.
- Smag også til med salt og lidt friskkværnet peber.
- Hvis sovsen er for tyk kan du tilføre lidt mere hønsebouillon (eller mælk).
- Lad nu din karrysovs med hønsebouillon koge igennem i 5 minutter ved svag varme, så du får kogt melsmagen væk. Klik her og sæt minutur med kogetid.
Næringsindhold
Noter
Karrysovs med hønsebouillon serveres straks, og den er altså perfekt til stegt kylling med ris.
Men du kan også bruge sovsen til koteletter og andet kød.
Du kan i øvrigt også komme små tern af æble i karrysaucen, hvis dette ønskes.
Kom med din kommentar