• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Sovs og sauce

billede med karrysovs
En super lækker karrysovs, der er nem at lave. Brug den smagfulde karrysauce til retter med ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Karrysovs - opskrift på Danmarks bedste karry sauce

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 23. jul, 2022

Oversigt over indhold

  1. En nem opskrift på karrysovs med hønsebouillon. Karrysovsen er god til retter med ris, og du kan selv justere styrken på sovsen.
  2. Opskrift på karrysovs
  3. Nem karrysovs
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 6 brugere

En nem opskrift på karrysovs med hønsebouillon. Karrysovsen er god til retter med ris, og du kan selv justere styrken på sovsen.

Her får du den bedste opskrift på karrysovs med hønsebouillon, som du bla. kan bruge til kylling og ris.

Sovsen er hurtig at lave, og opskriften er beregnet til fire personer. Og måske er det Danmarks bedste karrysauce - lækker er den i hvert fald.

Opskrift på karrysovs

billede med karrysovs

Nem karrysovs

5 fra 6 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Tid: 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spiseskefulde smør
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 3 teskefulde karry
  • 2 deciliter hønsebouillon
  • 2 deciliter mælk
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Start med at lave din hønsebouillon. Kom tre deciliter vand i en kasserolle, og kog det op sammen med en terning hønsebouillon.
  • Kog tre deciliter op, for så har du lidt ekstra hvis karrysovsen bliver for tyk. Hæld det i en lille skål.
  • Smelt et par spiseskefulde smør i kasserollen, og når det netop er smeltet, tilsætter du hvedemel.
  • Kom så tre teskefulde karry i. Start eventuelt med lidt mindre og smag til, så du får den styrke på karrysovsen du ønsker.
  • Pisk det rundt med et piskeris i et minuts tid ved middel varme, og pisk så gradvist to deciliter hønsebouillon i.
  • Derefter fortsætter den med et par deciliter mælk.
  • Smag også til med salt og lidt friskkværnet peber.
  • Hvis sovsen er for tyk kan du tilføre lidt mere hønsebouillon (eller mælk).
  • Lad nu din karrysovs med hønsebouillon koge igennem i 5 minutter ved svag varme, så du får kogt melsmagen væk. Klik her og sæt minutur med kogetid.

Næringsindhold

Nem karrysovs
Mængde pr. portion
Kalorier
101
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
21
mg
7
%
Natrium
 
847
mg
37
%
Kalium
 
107
mg
3
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
271
IU
5
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Karrysovs med hønsebouillon serveres straks, og den er altså perfekt til stegt kylling med ris.

Men du kan også bruge sovsen til koteletter og andet kød.

Du kan i øvrigt også komme små tern af æble i karrysaucen, hvis dette ønskes.

Se flere opskrifter

  • billede med gastrik
    Gastrik - sådan laver du smagsgiver til din sovs
  • hjemmelavet rødvinssauce
    Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin
  • et billede med persillesovs
    Klassisk persillesovs opskrift
« Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt
Millionbøf - dansk kødsovs med kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med hvidkålsrouletter

Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.