Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Karrysovs
[the_ad id="1609"]
5
fra
12
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Sovs
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
15
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
2
spiseskefulde
smør
▢
2
spiseskefulde
hvedemel
▢
3
teskefulde
karry
▢
2
deciliter
hønsebouillon
▢
2
deciliter
mælk
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Start med at lave din hønsebouillon. Kom tre deciliter vand i en kasserolle, og kog det op sammen med en terning hønsebouillon.
Kog tre deciliter op, for så har du lidt ekstra hvis karrysovsen bliver for tyk. Hæld det i en lille skål.
Smelt et par spiseskefulde smør i kasserollen, og når det netop er smeltet, tilsætter du hvedemel.
Kom så tre teskefulde karry i. Start eventuelt med lidt mindre og smag til, så du får den styrke på karrysovsen du ønsker.
Pisk det rundt med et piskeris i et minuts tid ved middel varme, og pisk så gradvist to deciliter hønsebouillon i.
Derefter fortsætter den med et par deciliter mælk.
Smag også til med salt og lidt friskkværnet peber.
Hvis sovsen er for tyk kan du tilføre lidt mere hønsebouillon (eller mælk).
Lad nu din karrysovs med hønsebouillon koge igennem i 5 minutter ved svag varme, så du får kogt melsmagen væk. Klik
her og sæt minutur med kogetid.
Næringsindhold
Karrysovs
Mængde pr. portion
Kalorier
101
% Daglig værdi*
Fedt
8
g
12
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.4
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
21
mg
7
%
Natrium
847
mg
37
%
Kalium
107
mg
3
%
Kulhydrater
6
g
2
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
271
IU
5
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
74
mg
7
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]