• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce
et billede med persillesovs
Persillesovs er nem at lave, og den opbagte sovs med persille er god til frikadeller, rødspætter og andet. Foto: Holger Rørby Madsen.

Klassisk persillesovs opskrift

Opdateret: 31. okt 2023 · Udgivet: 27. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en klassisk opskrift på persillesovs. En opbagt sovs med persille, som du kan servere til frikadeller, rødspætter og meget andet.

Persillesovs er ægte dansk mad, og sovsen er super nem at lave.

Son persille anvendes kruspersille, der hakkes fint, og persillesovsen passer perfekt til helstegte rødspætter, frikadeller og meget andet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på persillesovs

et billede med persillesovs

Persillesovs

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 3-4 dl mælk
  • 1 bdt. persille stort bundt, hakket
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt smør i en lille gryde og tilsæt hvedemel, rør det sammen.
  • Hæld mælken i lidt efter lidt, lad det koge op mellem hver gang.
  • Tilsæt mælk indtil sovsen har den konsistens som du ønsker din persillesovs skal have.
  • Lad sovsen koge igennem et par minutter, for at koge melsmagen ud. Pisk i det, så det ikke brænder på.
  • Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Skru ned og vend persillen i til en lækker persillesovs.

Næringsindhold

Persillesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
106
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
24
mg
8
%
Natrium
 
655
mg
28
%
Kalium
 
123
mg
4
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
381
IU
8
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
96
mg
10
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Persillesovs kan også smages til med lidt citronsaft og sukker for mere smag. Sovsen serveres straks.

Nyd den blandt andet til stegt flæsk.

Fakta om persille

Her er nogle fakta om persille:

  1. Oprindelse: Persille stammer fra Middelhavet og er en af ​​de ældste kendte krydderurter.
  2. Navn: Persille kommer fra det franske ord "persil," som betyder "lille skov."
  3. Smag: Persille har en mild, men distinkt smag, der beskrives som en blanding af græsagtigt og peberagtigt.
  4. Anvendelse: Persille bruges ofte som et krydderi i en række forskellige retter, herunder saucer, salater, farsretter, kartoffelretter og marinader.
  5. Sundhedsmæssige fordele: Persille er en god kilde til vitaminer og mineraler, herunder A-vitamin, C-vitamin, jern og kalium. Det er også kendt for at have anti-inflammatoriske og antioxidantegenskaber.
  6. Dyrkning: Persille er en nem plante at dyrke i en have eller i en vindueskarm, og det tager ofte kun nogle få uger at gå fra frø til modne planter.

Se flere opskrifter:

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce

Karrysovs - opskrift på Danmarks bedste karry sauce

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

Se disse opskrifter:

  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • 10 gulerodsboller med græskarkerner
  • Sunde havregrynskager med fuldkorn
  • Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

billede med nougathorn

Nemme nougathorn dyppet i chokolade

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede til ungarsk kartoffelsuppe

Ungarsk kartoffelsuppe med paprika

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required