Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet paprikasovs. En nem og lækker paprika sauce, der passer perfekt til mange forskellige kødretter.
Paprikasovs eller paprika sauce er en klassisk og populær sovs, og her er en perfekt opskrift med masser af smag.
Sådan en sovs med paprika er både nem og hurtig at tilberede, og den laves med en opbagning, der afsluttes med både bouillon og lidt fløde.
Dertil kommer selvfølgelig paprika, men paprikasovsen smages også til med bla. lidt engelsk sauce.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på paprikasovs
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel
- 2 dl. grøntsagsbouillon lavet af 2 dl. kogende vand en bouillonterning
- 2 tsk. paprika eller mere
- 1 spsk. tomatpasta
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. løgpulver
- 1 tsk. sukker
- 1 dl. fløde
- 1 spsk. engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom en stor spiseskefuld smør i en lille gryde/kasserolle, og lad det smelte. Pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i. Det er en opbagning til din paprikasovs.
- Pisk derefter den varme bouillon i, men gør det lidt af gangen, så sovsen bliver pisket godt ud.
- Tilsæt derefter paprika sammen med tomatpasta, hvidløgspulver, løgpulver og sukker.
- Til sidst kommes fløde ved sammen med lidt engelsk sauce, og din paprika sauce smages til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere paprika.
- Lad din paprikasovs simre i ca. 5 minutter. Er den for tyk, kan du blot tilsætte lidt mere kogende vand indtil den ønskede konsistens opnås.
Næringsindhold
Noter
Den færdige paprikasovs serveres straks til alt fra helstegt svinemørbrad til kylling i ovn og mange andre retter.
Hvad er paprika?
Paprika er et krydderi, der er fremstillet af tørrede og pulveriserede peberfrugter under planteslægten Capsicum Annuum.
Paprika varierer i smag og styrke afhængigt af den anvendte peberfrugt-sort og kan være mild til stærk.
Det er almindeligt brugt i en række køkkener over hele verden, herunder i spansk, mexicansk, tyrkisk og ungarsk mad.
Paprika kan bruges som et simpelt krydderi i retter eller blandes med andre krydderier for at lave en specifik krydderiblanding, såsom chili eller cajun.
Se flere lækre sovse:
Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin
Kom med din kommentar