Her får du den bedste opskrift på hel svinemørbrad i ovn. Se hvordan du nemt lave en ovnstegt mørbrad, der ikke bliver tør i kødet.
Hel svinemørbrad i ovn er en populær ret til aftensmad i de danske køkkener, og det forstår man godt.
Dels er svinemørbraden nem at tilberede i ovnen, og dels så smager det bare godt.
Bemærk, at du ikke skal pakke en svinemørbrad ind inden turen i ovnen, da den så vil koge mere end stege, og det giver ikke så godt et resultat. Så drop sølvpapireret.
Opskriften er beregnet til fire personer, men er I meget sultne - eller bare glade for kød - så skal du måske lave to svinemørbrad i ovnen.
Opskrift på svinemørbrad i ovn

Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset for sølvsene
- 1 spsk. smør til bruning
- 3 kviste timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Svinemørbraden afpudses for fedt og sølvsene. Du kan eventuelt bede din slagter om at gøre det for dig.
- Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
- Varm en pande op ved en god varme, og smid en spiseskefuld smør på. Lad det netop bruse af og blive nøddebrunt.
- Læg den afpudsede svinemørbrad på panden, og brun den godt hele vejen rundt. Men i så kort tid som muligt. Mørbraden skal kun lige have stegeskorpe.
- Læg den brunede mørbrad i et ildfast fad, og hæld gerne stegeskyen over den.
- Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og timian.
- En hel svinemørbrad i ovn skal nu have 18 minutter i ovnen, og ikke længere tid. Så er den hel perfekt og ikke tør. Ønskes en mere rosa mørbrad, kan du nøjes med ca. 15 mninutter.
Næringsindhold
Noter
Sådan laver du en hel svinemørbrad i ovn, og den færdigstegte mørbrad lægges nu på et skærebræt, hvor den skal hvile 5-10 minutter inden udskæring.
Du skal ikke dække kødet til.
Tilbehør til ovnstegt svinemørbrad kan evt. være brasede kartofler og en lækker blomkålssalat.
Du kan også servere mørbraden med kogte ris og en lækker karrysovs. Eller paprikasovs.
Se flere opskrifter:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Kom med din kommentar