• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede til hel svinemørbrad i ovn
En hel svinemørbrad i ovn er nem aftensmad, der ikke tager lang tid at lave. Og så er den ovnbagte mørbrad nem at tilberede. Foto: iStock.com.

Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på hel svinemørbrad i ovn. Se hvordan du nemt lave en ovnstegt mørbrad, der ikke bliver tør i kødet.
  2. Opskrift på svinemørbrad i ovn
  3. Hel svinemørbrad i ovn
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 3 brugere

Her får du den bedste opskrift på hel svinemørbrad i ovn. Se hvordan du nemt lave en ovnstegt mørbrad, der ikke bliver tør i kødet.

Hel svinemørbrad i ovn er en populær ret til aftensmad i de danske køkkener, og det forstår man godt.

Dels er svinemørbraden nem at tilberede i ovnen, og dels så smager det bare godt.

Bemærk, at du ikke skal pakke en svinemørbrad ind inden turen i ovnen, da den så vil koge mere end stege, og det giver ikke så godt et resultat. Så drop sølvpapireret.

Opskriften er beregnet til fire personer, men er I meget sultne - eller bare glade for kød - så skal du måske lave to svinemørbrad i ovnen.

Opskrift på svinemørbrad i ovn

billede til hel svinemørbrad i ovn

Hel svinemørbrad i ovn

5 fra 3 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset for sølvsene
  • 1 spsk. smør til bruning
  • 3 kviste timian
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Svinemørbraden afpudses for fedt og sølvsene. Du kan eventuelt bede din slagter om at gøre det for dig.
  • Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
  • Varm en pande op ved en god varme, og smid en spiseskefuld smør på. Lad det netop bruse af og blive nøddebrunt.
  • Læg den afpudsede svinemørbrad på panden, og brun den godt hele vejen rundt. Men i så kort tid som muligt. Mørbraden skal kun lige have stegeskorpe.
  • Læg den brunede mørbrad i et ildfast fad, og hæld gerne stegeskyen over den.
  • Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og timian.
  • En hel svinemørbrad i ovn skal nu have 18 minutter i ovnen, og ikke længere tid. Så er den hel perfekt og ikke tør. Ønskes en mere rosa mørbrad, kan du nøjes med ca. 15 mninutter.

Næringsindhold

Hel svinemørbrad i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
163
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
671
mg
29
%
Kalium
 
508
mg
15
%
Kulhydrater
 
0.2
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
123
IU
2
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Sådan laver du en hel svinemørbrad i ovn, og den færdigstegte mørbrad lægges nu på et skærebræt, hvor den skal hvile 5-10 minutter inden udskæring.

Du skal ikke dække kødet til.

Tilbehør til ovnstegt svinemørbrad kan evt. være brasede kartofler og en lækker blomkålssalat.

Du kan også servere mørbraden med kogte ris og en lækker karrysovs. Eller paprikasovs.

Se flere opskrifter:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

« Rissalat med urter og parmesan
Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

billede med andeconfit - confit de canard

Confit de canard - lækker andeconfit

et billede til kalkungryde med grønne peberkorn

Kalkungryde med grønne peberkorn

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.