• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad
billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos
Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos er dejlig aftensmad med svinemørbrad, og retten er nem at lave i et fad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 9. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du lækre mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos. En dejlig opskrift på nem aftensmad med mørbrad, som hele familien vil elske.

Mørbradbøffer i fad er altid populær som aftensmad, og her er mørbradbøfferne tilberedt i fadet sammen med løg og svampe.

I dette tilfælde portobello svampe, men du kan også blot bruge almindelige champignon.

Mørbradbøfferne serveres sammen med en lækker kartoffelmos, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på mørbradbøffer

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer i fad

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset og skåret i 2 cm. tykke bøffer
  • 1 løg skåret i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 400 g portobello svampe elller champignon, skåret i grove stykker
  • smør til stegning
  • 2½ dl hvidvin tør
  • 2½ dl vand + 1½ tsk. grøntsagsbouillon, jeg bruger Herbamare
  • 2½ dl piskefløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt lidt smør på en pande ved middelvarme og steg løg til de bliver bløde og gyldne, tilsæt hvidløg og lad dem stege med i et par minutter under omrøring. Hæld løgene over på en tallerken.
  • Kom lidt mere smør på panden og steg svampene, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Steg til svampene får farve og væden fra dem er fordampet, hæld dem over til løgene. Portobello svampe kan udskiftes med champignon.
  • Kom igen lidt smør på panden og brun mørbradbøffer på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom mørbradbøfferne i et ovnfast fad og fordel løg og svampe over dem.
  • Sæt panden tilbage på varmen og hæld hvidvin på og lad det koge lidt ind, inden vand, Herbamare og fløde tilsættes. Bring i kog og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld saucen over dine mørbradbøffer med svampe og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 12 minutter.

Næringsindhold

Mørbradbøffer i fad
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Mørbradbøffer med svampe serveres straks sammen med kartoffelmos og evt. en skøn spidskålssalat.

Se flere lækre opskrifter med mørbrad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Grillet svinemørbrad med spicy rub

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

Se disse opskrifter:

  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

billede med blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

billede med grilled cheese sandwich

Grilled cheese sandwich - ostesandwich

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

billede med cheesecake

Manhattanstyle strawberry cheesecake

billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

coq au vin opskrift

Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required