Glæd dig til denne opskrift på grillet svinemørbrad med en spicy rub. En nem måde at grille mørbrad på, og den smager aldeles fremragende.
Grillet svinemørbrad er super nem aftensmad fra grillen, men det er en god ide at lade kødet marinere natten over.
Her skal kødet have selskab af en lækker rub, der giver en mørbrad på grill en super lækker smag.
Bemærk, at opskriften her er med en enkelt mørbrad til fire personer, men er I meget glade for kød skal du måske grille to svinemørbrad.
Opskrift på grillet svinemørbrad
Ingredienser
Grillet svinemørbrad
- 1 svinemørbrad afpudset
Dry rub
- 1 spsk. spidskommen stødt
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. oregano tørret
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. groft salt
- 2 spsk. brun farin
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbrad for sølvsene og fedt.
- Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen - din rub - sammen i en lille skål, sørg for at sukkeret er godt blandet i og at der ingen klumper er af brun farin.
- Kom det hele i en frostpose og kom så den afpudsede mørbrad i.
- Sørg for at krydderiblandingen bliver godt fordelt over hele mørbraden og gnid det godt ind i kødet.
- Læg din mørbrad med rub i køleskabet, og lad den marinere natten over. Mindre kan gøre det, men jo længere tid, jo nere smag i den grillede mørbrad.
- Grillet svinemørbrad: Tag kødet ud af posen og læg på en varm grill, lad den grille over direkte varme i ca. 15-20 minutter. Vend mørbraden tit, så den ikke brænder på (husk, at sukker brænder hurtigt!).
Næringsindhold
Noter
Grillet svinemørbrad må gerne hvile i 5-10 minutter inden udskæring.
Derefter skæres i passende skiver. Serveres evt. med en dansk kartoffelsalat.
Se flere opskrifter med mørbrad:
Kom med din kommentar