Her er den bedste opskrift på svinemørbrad i fad. En dansk klassiker med mørbrad, peberfrugt, bacon, champignon og en lækker sovs.
Svinemørbrad i fad med bacon, champignon og peberfrugter er uden tvivl en af de mest populære retter til aftensmad.
Her samles hele retten i et fad, og derfor er den nem at lave. Brug en stor svinemørbrad eller to små til fire personer, og rester er fremragende dagen derpå.
Opskrift på svinemørbrad i fad
Ingredienser
- 1 stor svinemørbrad afpudset
- 1 pakke bacon i tern
- 1 rød peberfrugt skåret i strimler
- 1 grøn peberfrugt skåret i strimler
- 1 gul peberfrugt skåret i strimler
- 250 g champignon skåret i tykke skiver
- 2 store løg skåret i tern
- ½ liter madlavningsfløde 8%
- 2 fed hvidløg presset
- 1 dåse tomatpure koncentreret
- salt og friskkværnet peber
- Lidt mel
- Lidt røget paprika
- olivenolie
Sådan gør du
- Skær afpudset svinemørbrad i ca. 3 cm. tykke skiver og bank dem flade med håndroden eller en kødhammer. Vend mel med salt, friskkværnet peber og røget paprika.
- Kom lidt olivenolie på en pande. Vend mørbradsstykkerne i mel-blandingen og brun dem på begge sider i den varme olie. Læg kødet i et ovnfast fad.
- Kom bacon på panden og steg til det bliver sprødt og gyldent. Lad det dryppe af på køkkenrulle, inden det kommes op i fadet til kødet.
- Kom lidt olie på en pande og sauter løg til de bliver bløde og gennemsigtige. Tilsæt champignon og steg til væden fra champignon fordamper, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld blandingen over i fadet.
- Kom peberfrugter på panden og steg i 2-3 minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld peberfrugterne op i fadet.
- Hæld madlavningsfløde på panden sammen med koncentreret tomatpure. Rør pure'en ud og lad det koge op, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld fløden over i fadet og fordel det lidt, så det dækker indholdet i fadet.
- Sæt din svinemørbrad i fad i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. ½ times tid.
Næringsindhold
Noter
Svinemørbrad i ovn er meget varm når retten kommer ud af ovnen, så lad den lige stå fem minutter inden servering.
Nyd den ellers med kartoffelmos eller kogte ris.
Se flere opskrifter på aftensmad:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Kom med din kommentar