I denne opskrift får du den korrekte stegetid og kogetid på medister. Så kan du tilberede en medisterpølse helt perfekt til aftensmad.
Sådan koger og steger du en medister, så den er perfekt tilberedt.
En god opskrift med kogetid og stegetid på medisterpølse, og medisteren er nem at tilberede.
Man kan dog sagtens også stege en medister direkte på panden uden at forkorge den, og her skal du regne med, at den skal have ca. 18-20 minutter på panden. Her brunes medisteren af, hvorefter den steges færdig ved en lavere varme, så den ikke branker.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på medister
Ingredienser
- 600 g medister
- smør og lidt olie til stegning
Brun sovs til medisterpølse
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl kogevand
- 1-2 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom din medisteroølse i en gryde, og hæld vand ved så det netop dækker. Kog op og lad medisteren simre i ca. 15 minutter under låg. Kogevandet gemmes til brun sovs.
- Varm en pande op og kom en god klat smør og en sjat olie på panden. En medisterpølse brunes ved en god varme, og steges færdig ved middel varme.
- Når smørret er brust af, lægges din medister forsigtigt på panden, og brunes af på begge sider. Skru lidt ned for varmen, og steg den færdig i ca. 4 minutter på hver side. Prik gerne i medisteren undervejs - det bliver den ikke tør af.
- Tag den færdigstegte medisterpølse op og læg den side. Hæld skyen fra panden i en lille gryde.
- Pisk hvedemel i, og derefter gradvist kogevand. Til sidst piskes mælk i, og den brune sovs smages til med salt og friskkværnet peber. Også gerne lidt citronsaft eller en spsk. gastrik. Du kan også tilsætte lidt sovsekulør.
Næringsindhold
Video
Noter
Medister skæres ud i passende stykker, og serveres med kogte kartofler, brun sovs og grøntsager.
Rester af stegt medisterpølse er god som pålæg til frokost.
Se flere middagsretter:
Opskrift på klassiske danske frikadeller
Kom med din kommentar