• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med medister og medisterpølse
Sådan ser en stegt medister ud med den korrekte stegetid og fremgangsmåde. Du kan vælge at forkoge medisteren eller lade være. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Medister: Kogetid og stegetid på medisterpølse

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 21. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. I denne opskrift får du den korrekte stegetid og kogetid på medister. Så kan du tilberede en medisterpølse helt perfekt til aftensmad.
  2. Opskrift på medister
  3. Medister - medisterpølse
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
5 fra 2 brugere

I denne opskrift får du den korrekte stegetid og kogetid på medister. Så kan du tilberede en medisterpølse helt perfekt til aftensmad.

Sådan koger og steger du en medister, så den er perfekt tilberedt.

En god opskrift med kogetid og stegetid på medisterpølse, og medisteren er nem at tilberede.

Man kan dog sagtens også stege en medister direkte på panden uden at forkorge den, og her skal du regne med, at den skal have ca. 18-20 minutter på panden. Her brunes medisteren af, hvorefter den steges færdig ved en lavere varme, så den ikke branker.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på medister

billede med medister og medisterpølse

Medister - medisterpølse

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 25 min
Tid: 25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g medister
  • smør og lidt olie til stegning

Brun sovs til medisterpølse

  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl kogevand
  • 1-2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Kom din medisteroølse i en gryde, og hæld vand ved så det netop dækker. Kog op og lad medisteren simre i ca. 15 minutter under låg. Kogevandet gemmes til brun sovs.
  • Varm en pande op og kom en god klat smør og en sjat olie på panden. En medisterpølse brunes ved en god varme, og steges færdig ved middel varme.
  • Når smørret er brust af, lægges din medister forsigtigt på panden, og brunes af på begge sider. Skru lidt ned for varmen, og steg den færdig i ca. 4 minutter på hver side. Prik gerne i medisteren undervejs - det bliver den ikke tør af.
  • Tag den færdigstegte medisterpølse op og læg den side. Hæld skyen fra panden i en lille gryde.
  • Pisk hvedemel i, og derefter gradvist kogevand. Til sidst piskes mælk i, og den brune sovs smages til med salt og friskkværnet peber. Også gerne lidt citronsaft eller en spsk. gastrik. Du kan også tilsætte lidt sovsekulør.

Næringsindhold

Medister - medisterpølse
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Video

Noter

Medister skæres ud i passende stykker, og serveres med kogte kartofler, brun sovs og grøntsager.

Rester af stegt medisterpølse er god som pålæg til frokost.

Se flere middagsretter:

Opskrift på klassiske danske frikadeller

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

« Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde
Luksus råkost salat med hvidkål »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med hvidkålsrouletter

Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

billede med osso buco

Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

beignetdej nem frituredej med øl

Beignetdej - nem frituredej med øl

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.