• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Medister
billede med medister og medisterpølse
Sådan ser en stegt medister ud med den korrekte stegetid og fremgangsmåde. Du kan vælge at forkoge medisteren eller lade være. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Medister

Opdateret: 7. okt 2024 · Udgivet: 4. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

I denne opskrift får du den korrekte stegetid og kogetid på medister. Så kan du tilberede en medisterpølse helt perfekt til aftensmad.

Sådan koger og steger du en medister, så den er perfekt tilberedt.

En god opskrift med kogetid og stegetid på medisterpølse, og medisteren er nem at tilberede.

Man kan dog sagtens også stege en medister direkte på panden uden at forkorge den, og her skal du regne med, at den skal have ca. 18-20 minutter på panden. Her brunes medisteren af, hvorefter den steges færdig ved en lavere varme, så den ikke branker.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på medister

billede med medister og medisterpølse

Medister

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g medister
  • smør og lidt olie til stegning

Brun sovs til medisterpølse

  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl kogevand
  • 1-2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom din medisteroølse i en gryde, og hæld vand ved så det netop dækker. Kog op og lad medisteren simre i ca. 15 minutter under låg. Kogevandet gemmes til brun sovs.
  • Varm en pande op og kom en god klat smør og en sjat olie på panden. En medisterpølse brunes ved en god varme, og steges færdig ved middel varme.
  • Når smørret er brust af, lægges din medister forsigtigt på panden, og brunes af på begge sider. Skru lidt ned for varmen, og steg den færdig i ca. 4 minutter på hver side. Prik gerne i medisteren undervejs - det bliver den ikke tør af.
  • Tag den færdigstegte medisterpølse op og læg den side. Hæld skyen fra panden i en lille gryde.
  • Pisk hvedemel i, og derefter gradvist kogevand. Til sidst piskes mælk i, og den brune sovs smages til med salt og friskkværnet peber. Også gerne lidt citronsaft eller en spsk. gastrik. Du kan også tilsætte lidt sovsekulør.

Næringsindhold

Medister
Mængde pr. portion
Kalorier
448
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
119
mg
40
%
Natrium
 
697
mg
30
%
Kalium
 
473
mg
14
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
138
IU
3
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Video

Noter

Medister skæres ud i passende stykker, og serveres med kogte kartofler, brun sovs og grøntsager.

Rester af stegt medisterpølse er god som pålæg til frokost.

Se flere middagsretter:

Opskrift på klassiske danske frikadeller

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

Se disse opskrifter:

  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

Pasta a la creme med porre og laks

Pasta a la creme med porre og laks

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

fløjlsblød kartoffelmos

Kartoffelmos - lækker og luftig

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

glaserede perleløg

Glaserede perleløg - nem opskrift

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required