Kom din medisteroølse i en gryde, og hæld vand ved så det netop dækker. Kog op og lad medisteren simre i ca. 15 minutter under låg. Kogevandet gemmes til brun sovs.
Varm en pande op og kom en god klat smør og en sjat olie på panden. En medisterpølse brunes ved en god varme, og steges færdig ved middel varme.
Når smørret er brust af, lægges din medister forsigtigt på panden, og brunes af på begge sider. Skru lidt ned for varmen, og steg den færdig i ca. 4 minutter på hver side. Prik gerne i medisteren undervejs - det bliver den ikke tør af.
Tag den færdigstegte medisterpølse op og læg den side. Hæld skyen fra panden i en lille gryde.
Pisk hvedemel i, og derefter gradvist kogevand. Til sidst piskes mælk i, og den brune sovs smages til med salt og friskkværnet peber. Også gerne lidt citronsaft eller en spsk. gastrik. Du kan også tilsætte lidt sovsekulør.
Næringsindhold
Medister
Mængde pr. portion
Kalorier
448
% Daglig værdi*
Fedt
35
g
54
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
15
g
Kolesterol
119
mg
40
%
Natrium
697
mg
30
%
Kalium
473
mg
14
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
0.1
g
0
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
138
IU
3
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
54
mg
5
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.