En skøn opskrift på grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat. Gammeldags kylling smager himmelsk godt og er nem at lave med denne opskrift.
Grydestegt kylling, eller gammeldags kylling, er en klassisk dansk ret, der er utrolig nem at lave.
Her steges en hel kylling en times tid i en gryde, og ud af det får du både en super mør kylling og en himmelsk god sovs.
Den grydestegte kylling serveres med kogte kartofler og agurkesalat, og opskriften er beregnet til fire personer. En mormorsalat er også god til.
Opskrift på grydestegt kylling
Ingredienser
- 1 stor kylling
- salt og friskkværnet peber gerne Maldon flagesalt
- 1 bdt. persille
- 3-4 stilke salvie
- smør + olivenolie til stegning
- 2-3 spsk. sherry eller portvin, jeg brugte portvin
- 5 dl. bouillon jeg brugte flydende bouillon + vand
- 1½ dl. piskefløde
Sådan gør du
- Rens kylling og gnid den ud- og indvendig med Maldon salt og friskkværnet peber.
- Fyld den med persille og salvie, luk kyling med en kødnål eller bind benene sammen.
- Brun kyllingen grundigt i en blanding af smør (brug nu rigtig smør) og god olivenolie, så den bliver godt brun på alle sider. Brug 2 træskeer til at vende den med, vend den forsigtigt så skindet ikke ødelægges.
- Spæd herefter med bouillon og portvin/sherry og nu skal grydestegt kylling simre under låg i ca. 1 time - eller til den er gennemstegt. Vend den en enkelt gang undervejs.
- Tag kyllingen op når den er færdigstegt og hold den varm.
- Skum stegeskyen og kog den op med fløde. Jævn den og kom kulør i, smag til med salt og peber.
Noter
Grydestegt kylling serveres straks, hvor kyllingen deles i passende stykker.
Serveres med kogte kartofler, den lækre sovs og en hjemmelavet agurkesalat.
Se flere opskrifter på aftensmad:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Kom med din kommentar