• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker
billede til agurkesalat opskrift
Gammeldags agurkesalat lavet med eddike og sukker. God til blandt andet kylling og en hjemmelavet hotdog. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker

Opdateret: 31. okt 2022 · Udgivet: 1. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på gammeldags agurkesalat. Den klassiske opskrift fra mormor med skivede agurker, eddike og sukker.

Klassisk og gammeldags agurkesalat, der er utrolig nem at lave.

Agurkesalaten er fortrinlig til bla. en stegt kylling, men også til mange andre danske retter.

Bemærk, at der her er tale om en stor portion, men agurkesalat kan sagtens holde sig op til to uger i køleskabet. Så det er jo meget rart.

Ønskes en mindre portion kan du blot halvere mængderne, og eks. anvende en enkelt agurk.

Opskrift på agurkesalat

billede til agurkesalat opskrift

Agurkesalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 15 minutter min
Trækketid: 45 minutter min
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 agurker i tynde skiver, brug ostehøvl eller en foodprocessor
  • 2 dl eddike almindelig hvid lagereddike
  • 1 dl vand
  • 7-8 spsk. sukker jeg brugte rørsukker
  • salt og friskkværnet peber gerne groft salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom eddeke, sukker og vand i en beholder/skål og pisk sukkeret ud.
  • Smag det til med salt, friskkværnet peber og evt. mere sukker. Pisk igen.
  • Når sukkeret er opløst, kommes de tyndtskårne skiver agurk i og der vendes godt rundt.
  • Lad din agurkesalat trække i lagen i MINDST ½ time, helst længere, vend rundt i det af og til.

Næringsindhold

Agurkesalat
Mængde pr. portion
Kalorier
102
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.01
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.003
g
Enkelumættet fedt
 
0.003
g
Natrium
 
586
mg
25
%
Kalium
 
138
mg
4
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
72
IU
1
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Efter trækketid er din agurkesalat klar til servering, og den passer som sagt blandt andet perfekt til en grydestegt kylling. Eller på en hotdog.

Opbevar agurkesalaten i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til et par uger.

Se også opskriften på klassisk mormorsalat med mormordressing.

Se flere opskrifter med agurk

  • billede med gazpacho
    Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • gammeldags kylling med agurkesalat
    Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat
  • hjemmelavet tzatziki
    Sådan laver du en græsk tzatziki

Se disse opskrifter:

  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

billede med småkager med lakrids og tranebær

Småkager med lakrids og tranebær

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

billede med jødekager

Jødekager - lækre småkager til jul

billede med æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk

Bradepandetærte med fars og fetaost

Bradepandetærte med fars og fetaost

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

billede med råcreme og frugtsalat

Opskrift på råcreme og frugtsalat

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required