• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede til agurkesalat opskrift
Gammeldags agurkesalat lavet med eddike og sukker. God til blandt andet kylling og en hjemmelavet hotdog. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på gammeldags agurkesalat. Den klassiske opskrift fra mormor med skivede agurker, eddike og sukker.
  2. Opskrift på agurkesalat
  3. Agurkesalat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter med agurk
5 fra 1 bruger

Her får du den bedste opskrift på gammeldags agurkesalat. Den klassiske opskrift fra mormor med skivede agurker, eddike og sukker.

Klassisk og gammeldags agurkesalat, der er utrolig nem at lave.

Agurkesalaten er fortrinlig til bla. en stegt kylling, men også til mange andre danske retter.

Bemærk, at der her er tale om en stor portion, men agurkesalat kan sagtens holde sig op til to uger i køleskabet. Så det er jo meget rart.

Ønskes en mindre portion kan du blot halvere mængderne, og eks. anvende en enkelt agurk.

Opskrift på agurkesalat

billede til agurkesalat opskrift

Agurkesalat

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 15 minutter min
Trækketid: 45 minutter min
Tid: 1 time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 agurker i tynde skiver, brug ostehøvl eller en foodprocessor
  • 2 dl eddike almindelig hvid lagereddike
  • 1 dl vand
  • 7-8 spsk. sukker jeg brugte rørsukker
  • salt og friskkværnet peber gerne groft salt

Sådan gør du 

  • Kom eddeke, sukker og vand i en beholder/skål og pisk sukkeret ud.
  • Smag det til med salt, friskkværnet peber og evt. mere sukker. Pisk igen.
  • Når sukkeret er opløst, kommes de tyndtskårne skiver agurk i og der vendes godt rundt.
  • Lad din agurkesalat trække i lagen i MINDST ½ time, helst længere, vend rundt i det af og til.

Næringsindhold

Agurkesalat
Mængde pr. portion
Kalorier
102
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.01
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.003
g
Enkelumættet fedt
 
0.003
g
Natrium
 
586
mg
25
%
Kalium
 
138
mg
4
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
72
IU
1
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Efter trækketid er din agurkesalat klar til servering, og den passer som sagt blandt andet perfekt til en grydestegt kylling. Eller på en hotdog.

Opbevar agurkesalaten i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til et par uger.

Se også opskriften på klassisk mormorsalat med mormordressing.

Se flere opskrifter med agurk

  • billede med gazpacho
    Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • gammeldags kylling med agurkesalat
    Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat
  • hjemmelavet tzatziki
    Sådan laver du en græsk tzatziki
« Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift
Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.