Her får du den bedste opskrift på gammeldags agurkesalat. Den klassiske opskrift fra mormor med skivede agurker, eddike og sukker.
Klassisk og gammeldags agurkesalat, der er utrolig nem at lave.
Agurkesalaten er fortrinlig til bla. en stegt kylling, men også til mange andre danske retter.
Bemærk, at der her er tale om en stor portion, men agurkesalat kan sagtens holde sig op til to uger i køleskabet. Så det er jo meget rart.
Ønskes en mindre portion kan du blot halvere mængderne, og eks. anvende en enkelt agurk.
Opskrift på agurkesalat
Ingredienser
- 2 agurker i tynde skiver, brug ostehøvl eller en foodprocessor
- 2 dl eddike almindelig hvid lagereddike
- 1 dl vand
- 7-8 spsk. sukker jeg brugte rørsukker
- salt og friskkværnet peber gerne groft salt
Sådan gør du
- Kom eddeke, sukker og vand i en beholder/skål og pisk sukkeret ud.
- Smag det til med salt, friskkværnet peber og evt. mere sukker. Pisk igen.
- Når sukkeret er opløst, kommes de tyndtskårne skiver agurk i og der vendes godt rundt.
- Lad din agurkesalat trække i lagen i MINDST ½ time, helst længere, vend rundt i det af og til.
Næringsindhold
Noter
Efter trækketid er din agurkesalat klar til servering, og den passer som sagt blandt andet perfekt til en grydestegt kylling. Eller på en hotdog.
Opbevar agurkesalaten i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til et par uger.
Se også opskriften på klassisk mormorsalat med mormordressing.
Kom med din kommentar