Sådan laver du gazpacho. Den nemme opskrift på kold tomatsuppe fra Spanien, der er fortrinlig som forret eller en let hovedret sammen med brød.
Gazpacho er en lækker tomatsuppe fra det spanske køkken, og suppen serveres kold.
Den spanske tomatsuppe er super nem at lave, da alle ingredienser blot kommes i en blender, hvorefter suppen stilles på køl.
Husk at smage suppen til, og denne opskrift er beregnet til fire personer som en god forret.
Opskrift på gazpacho
Ingredienser
- 8 store tomater
- 2 peberfrugter
- 1 løg
- 1 agurk
- 1 fed hvidløg
- 1 lille chili eller efter smag
- 3 spsk. citronsaft efter smag
- 1 tsk. balsamico
- 2 spsk. olivenolie
- 75 g brød gerne daggammelt
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- Lidt krydderurter hakket
Sådan gør du
- Læg ½ løg, ½ peberfrugt og ½ agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering.
- Kom resten af ingredienserne - groft skåret - i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse.
- Smag til med salt, friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico.
- Stil det koldt til det skal serveres, mindst ½ time.
- Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server gerne din gazpacho med isterninger i suppen.
- Ved servering, hældes suppen op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter.
Næringsindhold
Noter
Servering af gazpacho: Dryp med ganske lidt, god olivenolie og giv evt. et stykke godt brød til. Evt. en hjemmebagt ciabatta.
Se flere lækre suppeopskrifter:
Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone
Kom med din kommentar