Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Suppe
Køkken:
Spansk
Samlet tid:
15
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
8
store
tomater
▢
2
peberfrugter
▢
1
løg
▢
1
agurk
▢
1
fed
hvidløg
▢
1
lille
chili
eller efter smag
▢
3
spsk.
citronsaft
efter smag
▢
1
tsk.
balsamico
▢
2
spsk.
olivenolie
▢
75
g
brød
gerne daggammelt
▢
salt og friskkværnet peber
friskkværnet peber
▢
Lidt
krydderurter
hakket
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Læg ½ løg, ½ peberfrugt og ½ agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering.
Kom resten af ingredienserne - groft skåret - i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse.
Smag til med salt, friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico.
Stil det koldt til det skal serveres, mindst ½ time.
Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server gerne din gazpacho med isterninger i suppen.
Ved servering, hældes suppen op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter.
Næringsindhold
Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
8
g
12
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.03
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
5
g
Natrium
675
mg
29
%
Kalium
189
mg
5
%
Kulhydrater
15
g
5
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
324
IU
6
%
Vitamin C
27
mg
33
%
Calcium
43
mg
4
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]