• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Supper

kartoffel porre suppe opskrift
Hjemmelavet kartoffel porre suppe, der kan nydes både som forret og hovedret. Suppen pyntes med sprøde bacontern og purløg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 26. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Super lækker opskrift på kartoffel porre suppe, der pyntes med sprøde bacontern og purløg. En nem suppe, der er egnet som forret eller hovedret.
  2. Opskrift på kartoffel porre suppe
  3. Kartoffel porre suppe
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Noter
5 fra 3 brugere

Super lækker opskrift på kartoffel porre suppe, der pyntes med sprøde bacontern og purløg. En nem suppe, der er egnet som forret eller hovedret.

Kartoffel porre suppe er en af de mest populære supper, og det er en suppe, som de fleste elsker.

Samtidig er suppen super nem at lave, og den er god enten som forret eller en let hovedret.

Bemærk, at denne opskrift er lidt tyk i konsistensen, men ønskes en tyndere udgave, kan du blot tilsætte lidt mere bouillon.

Opskrift på kartoffel porre suppe

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler skrællet og skåret i tern
  • 2 porrer i skiver
  • 3-4 stilke timian
  • 2 fed hvidløg let knuste
  • salt og friskkværnet peber
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • Lidt olie
  • 1 pakke bacontern sprødstegt
  • 1 bdt. purløg fintsnittet
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Varm lidt olie op i en gryde og tilsæt kartofler, porrer, timian og hvidløg. Lad det svitse lidt under omrøring, krydr med groft salt.
  • Hæld bouillon ved (jeg brugte vand og Fond du Chef), skru lidt ned og læg låg på.
  • Lad din kartoffel porre suppe simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Fisk timiankvistene op og hæld det hele i en blender/foodprocessor - eller brug en stavblender.
  • Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt (madlavnings)fløde og lad det varme godt igennem uden at koge.
  • Smag din kartoffel- og porresuppe til med salt og friskkværnet peber, juster evt. tykkelsen af suppen og server med sprødstegt bacon og godt med purløg.

Noter

Den færdige kartoffel porre suppe serveres straks, og gerne sammen med et stykke nybagt brød eller flute.

Se flere lækre supper:

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

« Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone
Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.