Skal du koge ris, får du her i denne guide en masse gode råd, så du undgår klistrede ris. Inkl. mængde af ris pr. person, mængde vand og kogetid.
Det er ingen svær kunst at koge ris, men der er alligvel en række gode tips og tricks til kogning af ris.
Dem får du her i denne hurtige guide, så du undgår klistrede og kedelige ris.
Skyl risene
Start altid med at skylle risene, så du undgår støv og snavs.
Man bør altid skylle ris inden kogning.
Mængde ris pr. person
I forhold til mængde ris pr. person, ja så skal du beregne 1 dl. ris til hver person.
Så til to personer beregnes 2 dl. ris, til 3 personer 3 dl., og til 4 personer skal der altså bruges 4 dl. ris.
Mængde af vand
Mængde af vand til kogning af ris er generelt 1,5 dl. vand til 1 dl. ris.
Så skal du koge ris til 4 personer, skal du anvende 6 dl. vand.
Salt til kogning af ris
Ris skal saltes, og til 4 personer og 6 dl. vand anvendes en teskefuld salt.
Det halve til 2 dl. ris og 3 dl. vand.
Kogetid på ris
Normalt er den korrekte kogetid på ris ca. 20 minutter, hvorefter risene hviler kort tid i vandet.
Vend gerne risene rundt.
Kogetiden kan dog variere, så kig på pakken med ris og følg anbefalingen.
Sådan koger du ris
Ingredienser
- 4 dl ris
- 6 dl vand
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Koge ris: Kom ris i en gryde sammen med vand og salt.
- Kog vandet op, og skru ned for varmen, så det netop lige koger. Når man koger ris skal vandet ikke bulderkoge, men blot simre blidt.
- Læg låg på gryden, og risene koge i ca. 20 minutter. Kogetiden på ris kan variere, så kig på pakken. Klik på linket for at starte minutur.
Næringsindhold
Noter
Så let er det at koge ris, og nu lader du lige risene trække i vandet i nogle minutter. Så er risene klar til servering.
Risene kan serveres til eks. mørbradgryde, koteletter i fad og ungarsk gullasch. Velbekomme.
Kom med din kommentar