Få en opskrift på svinemørbrad med estragon- og flødesauce, der både er god som hverdagsmad og gæstemad. Retten er rimelig nem at lave.
Lav en lækker svinemørbrad med estragon- og flødesauce, der er perfekt på travle hverdage, men som bestemt også er god som gæstemad.
Her er der er lavet en svinemørbrad til fire personer, men er I meget sultne, skal du måske lave en mørbrad mere.
Længere nede er der forslag til tilbehør.
Opskrift på svinemørbrad med estragon
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør og lidt olivenolie til stegning
Sauce
- 3 dl fløde
- 3 tsk. estragon tørret, efter smag,
Sådan gør du
- Varm smør og olie op i en gryde og brun mørbraden på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Skru ned for varmen, læg låget på og lad dem simre færdig i ca. 10-15 minutter.
- Tag den op og pak den ind i stanniol, lad den hvile, mens estragonsaucen laves.
- Hæld piskefløde ned til stegeskyen, sammen med estragon.
- Lad det koge ind til det bliver cremet og tykner, smag til.
- Skær svinemørbrad ud i tynde skiver, som anrettes på en tallerken.
- Hæld lidt sauce over og server resten til din svinemørbrad med estragon- og flødesauce.
Næringsindhold
Tilbehør
Svinemørbrad med estragon- og flødesauce kan serveres sammen med følgende:
Simpel salat:
1 pakke blandede salatblade
1 spsk. æblecidereddike
3 spsk. god rapsolie
salt, friskkværnet peber
½-1 tsk. flydende honning (efter smag)
1 tsk. grovkornet sennep
Skyl salatbladene godt og slyng dem tørre. Kom æblecidereddike, olie, salt, friskkværnet peber, sennep og honning i skålen som salaten skal serveres i og pisk det sammen. Lige inden servering, kommes de rengjorte, slyngede salatblade og det vendes rundt - men først LIGE når det skal serveres.
Små ovnbagte kartofler:
Passende mængde små kartofler, rengjorte
krydderurtesalt
lidt frisk rosmarin
lidt frisk timian
lidt olivenolie
1 klat smør
Tør de rengjorte kartofler og kom dem i et ovnfast fad, drys med salt og kom krydderurterne ved. Dryp lidt olivenolie over og vend godt rundt, så olien lægger sig om kartoflerne. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. ½ times tid, vend dem et par gange undervejs. Lige inden de er færdige, tilsættes en klat smør (kan udelades) og de steges et par minutter mere, vend rundt i dem.
Se flere lækre madopskrifter:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Kom med din kommentar