• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Svinemørbrad med estragon- og flødesauce
billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce
Svinemørbrad med estragon- og flødesauce er en lækker ret til aftensmad, men du kan sagtens også lave mørbrad og den lækre sovs som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 4. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Få en opskrift på svinemørbrad med estragon- og flødesauce, der både er god som hverdagsmad og gæstemad. Retten er rimelig nem at lave.

Lav en lækker svinemørbrad med estragon- og flødesauce, der er perfekt på travle hverdage, men som bestemt også er god som gæstemad.

Her er der er lavet en svinemørbrad til fire personer, men er I meget sultne, skal du måske lave en mørbrad mere.

Længere nede er der forslag til tilbehør.

Opskrift på svinemørbrad med estragon

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør og lidt olivenolie til stegning

Sauce

  • 3 dl fløde
  • 3 tsk. estragon tørret, efter smag,
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm smør og olie op i en gryde og brun mørbraden på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Skru ned for varmen, læg låget på og lad dem simre færdig i ca. 10-15 minutter.
  • Tag den op og pak den ind i stanniol, lad den hvile, mens estragonsaucen laves.
  • Hæld piskefløde ned til stegeskyen, sammen med estragon.
  • Lad det koge ind til det bliver cremet og tykner, smag til.
  • Skær svinemørbrad ud i tynde skiver, som anrettes på en tallerken.
  • Hæld lidt sauce over og server resten til din svinemørbrad med estragon- og flødesauce.

Næringsindhold

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce
Mængde pr. portion
Kalorier
420
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
174
mg
58
%
Natrium
 
691
mg
30
%
Kalium
 
598
mg
17
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
1221
IU
24
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
66
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tilbehør

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce kan serveres sammen med følgende:

Simpel salat:

1 pakke blandede salatblade
1 spsk. æblecidereddike
3 spsk. god rapsolie
salt, friskkværnet peber
½-1 tsk. flydende honning (efter smag)
1 tsk. grovkornet sennep

Skyl salatbladene godt og slyng dem tørre. Kom æblecidereddike, olie, salt, friskkværnet peber, sennep og honning i skålen som salaten skal serveres i og pisk det sammen. Lige inden servering, kommes de rengjorte, slyngede salatblade og det vendes rundt - men først LIGE når det skal serveres.

Små ovnbagte kartofler:

Passende mængde små kartofler, rengjorte
krydderurtesalt
lidt frisk rosmarin
lidt frisk timian
lidt olivenolie
1 klat smør

Tør de rengjorte kartofler og kom dem i et ovnfast fad, drys med salt og kom krydderurterne ved. Dryp lidt olivenolie over og vend godt rundt, så olien lægger sig om kartoflerne. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. ½ times tid, vend dem et par gange undervejs. Lige inden de er færdige, tilsættes en klat smør (kan udelades) og de steges et par minutter mere, vend rundt i dem.

Se flere lækre madopskrifter:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

Se disse opskrifter:

  • Wok med skinke og mangochutney
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

billede med mazarintærte muffins

Mazarintærte muffins

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

billede til stegte kammuslinger

Sådan steger du kammuslinger perfekt

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

billede med gin hass

Gin Hass - opskrift på lækker mango cocktail

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede til belgiske vafler

Belgiske vafler - den bedste opskrift

billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required