• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce
Svinemørbrad med estragon- og flødesauce er en lækker ret til aftensmad, men du kan sagtens også lave mørbrad og den lækre sovs som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få en opskrift på svinemørbrad med estragon- og flødesauce, der både er god som hverdagsmad og gæstemad. Retten er rimelig nem at lave.
  2. Opskrift på svinemørbrad med estragon
  3. Svinemørbrad med estragon- og flødesauce
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Tilbehør
  8. Simpel salat:
  9. Små ovnbagte kartofler:
5 fra 1 bruger

Få en opskrift på svinemørbrad med estragon- og flødesauce, der både er god som hverdagsmad og gæstemad. Retten er rimelig nem at lave.

Lav en lækker svinemørbrad med estragon- og flødesauce, der er perfekt på travle hverdage, men som bestemt også er god som gæstemad.

Her er der er lavet en svinemørbrad til fire personer, men er I meget sultne, skal du måske lave en mørbrad mere.

Længere nede er der forslag til tilbehør.

Opskrift på svinemørbrad med estragon

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør og lidt olivenolie til stegning

Sauce

  • 3 dl fløde
  • 3 tsk. estragon tørret, efter smag,

Sådan gør du 

  • Varm smør og olie op i en gryde og brun mørbraden på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Skru ned for varmen, læg låget på og lad dem simre færdig i ca. 10-15 minutter.
  • Tag den op og pak den ind i stanniol, lad den hvile, mens estragonsaucen laves.
  • Hæld piskefløde ned til stegeskyen, sammen med estragon.
  • Lad det koge ind til det bliver cremet og tykner, smag til.
  • Skær svinemørbrad ud i tynde skiver, som anrettes på en tallerken.
  • Hæld lidt sauce over og server resten til din svinemørbrad med estragon- og flødesauce.

Næringsindhold

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce
Mængde pr. portion
Kalorier
420
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
174
mg
58
%
Natrium
 
691
mg
30
%
Kalium
 
598
mg
17
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
1221
IU
24
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
66
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tilbehør

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce kan serveres sammen med følgende:

Simpel salat:

1 pakke blandede salatblade
1 spsk. æblecidereddike
3 spsk. god rapsolie
salt, friskkværnet peber
½-1 tsk. flydende honning (efter smag)
1 tsk. grovkornet sennep

Skyl salatbladene godt og slyng dem tørre. Kom æblecidereddike, olie, salt, friskkværnet peber, sennep og honning i skålen som salaten skal serveres i og pisk det sammen. Lige inden servering, kommes de rengjorte, slyngede salatblade og det vendes rundt - men først LIGE når det skal serveres.

Små ovnbagte kartofler:

Passende mængde små kartofler, rengjorte
krydderurtesalt
lidt frisk rosmarin
lidt frisk timian
lidt olivenolie
1 klat smør

Tør de rengjorte kartofler og kom dem i et ovnfast fad, drys med salt og kom krydderurterne ved. Dryp lidt olivenolie over og vend godt rundt, så olien lægger sig om kartoflerne. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. ½ times tid, vend dem et par gange undervejs. Lige inden de er færdige, tilsættes en klat smør (kan udelades) og de steges et par minutter mere, vend rundt i dem.

Se flere lækre madopskrifter:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

« Opskrift på grillede frikadeller med havregryn
Syltede rødløg - sådan sylter du løg »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

billede med skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede til hel svinemørbrad i ovn

Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.