Her får du en lækker opskrift på kalkungryde med grønne peberkorn. en dejlig gryderet med kalkun, der serveres med ris og kogte grøntsager.
Kalkungryde er en både nem, hurtig og velsmagende ret til aftensmad, og så er det en gryderet alle vil kunne lide.
Her bruges kalkunschnitzler, der er skåret i tern, men du kan også købe kalkunkød, der allerede er skåret ud i tern eller strimler.
Dertil kommer de syltede grønne peberkorn, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
Timian kan i øvrigt udskiftes med estragon, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalkungryde
Ingredienser
- 500 g kalkun gerne kalkunschnitzler skåret i tern
- 1 spsk. smør til stegning
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning gerne høns
- 1 tsk. timian tørret
- salt og friskkværnet peber
- 1 ¾ dl creme fraiche
- 2 tsk. grønne peberkorn syltede peberkorn (Madagaskar peber), let knuste
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde og svits kalkunkødet af to gange, så det tager farve. Krydr hvert hold med salt og peber.
- Kom alt kødet tilbage i gryden, tilsæt timian, peberkorn der er let knuste med en kniv og vandet sammen med en smuldret bouillonterning.
- Læg låg på og lad din kalkungryde simre i 10 minutter.
- Hvis der bruges creme fraiche under 38% så tag lidt af den varme væske fra og pisk det sammen med creme fraichen inden det puttes tilbage i gryden, så skiller det ikke så nemt.
- Kalkungryden smages til. Kom også gerne lidt sovsekulør i.
Næringsindhold
Noter
Den færdige kalkungryde serveres med kogte ris og dampede grøntsager. Nemt og godt.
Kom med din kommentar