Få en lækker opskrift på svinemørbrad med sennep og champignon. En nem ret til aftensmad, der serveres med stegte kartofler eller ris.
Svinemørbrad med sennep er en fantastisk hverdagsret, der bestemt også er egnet som lækker gæstemad.
Retten er simpel at lave, og der skal heller ikke bruges så mange ingredienser. Det er blot en svinemørbrad, sennep, fløde og lidt mere.
Se også: Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Mørbrad med sennep kan laves på omkring en halv times tid, og imens kan du også tilberede de lækre kartoffelskiver eller kogte ris.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på svinemørbrad med sennep
Ingredienser
- 600 gram svinemørbrad afpudset og skåret i 2 cm. tykke skiver
- 250 gram champignon i skiver
- 1 citron saft af en halv citron
- 2 spiseskefulde olivenolie og lidt smør, til stegning
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 deciliter grøntsagsbouillon
- 1,5 deciliter fløde evt madlavningsfløde
- 1 spiseskefuld estragon tørret, eller frisk
- 2 spiseskefulde sennep eller efter smag
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til svinemørbrad med sennep starter du med, at stille mørbradsskiverne med skærefladen opad, hvorefter de bankes flade med håndroden.
- Skær champignon i skiver og dryp dem med citronsaften.
- Varm smør og olie op på en pande og steg mørbradsskiverne til de er brune og netop gennemstegte, krydr på begge sider med salt og friskkværnet peber.
- Læg kødet i et dybt fad, dæk med stanniol og hold dem varme.
- Kom champignon på den samme pande som kødet har stegt og lad dem svitse lidt.
- Når væden fra dem er kogt lidt ind, tilsættes hvidløg og steger lidt med. Tilsæt estragon.
- Hæld bouillon og fløde ved, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det koge i ca. 5 minutter.
- Tag sovsen af varmen og pisk sennep i, smag til. Hvis du synes, kan sauce evt. jævnes med lidt majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
Næringsindhold
Noter
Så er der svinemørbrad med sennep klar til servering.
Hæld saucen over de varme mørbradbøffer og server straks, gerne sammen med stegte kartofler eller ris, og dampede grønne bønner.
Kom med din kommentar