Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Svinemørbrad med sennep og champignon
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
600
gram
svinemørbrad
afpudset og skåret i 2 cm. tykke skiver
▢
250
gram
champignon
i skiver
▢
1
citron
saft af en halv citron
▢
2
spiseskefulde
olivenolie
og lidt smør, til stegning
▢
3
fed
hvidløg
knust og finthakket
▢
2
deciliter
grøntsagsbouillon
▢
1,5
deciliter
fløde
evt madlavningsfløde
▢
1
spiseskefuld
estragon
tørret, eller frisk
▢
2
spiseskefulde
sennep
eller efter smag
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til svinemørbrad med sennep starter du med, at stille mørbradsskiverne med skærefladen opad, hvorefter de bankes flade med håndroden.
Skær champignon i skiver og dryp dem med citronsaften.
Varm smør og olie op på en pande og steg mørbradsskiverne til de er brune og netop gennemstegte, krydr på begge sider med salt og friskkværnet peber.
Læg kødet i et dybt fad, dæk med stanniol og hold dem varme.
Kom champignon på den samme pande som kødet har stegt og lad dem svitse lidt.
Når væden fra dem er kogt lidt ind, tilsættes hvidløg og steger lidt med. Tilsæt estragon.
Hæld bouillon og fløde ved, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det koge i ca. 5 minutter.
Tag sovsen af varmen og pisk sennep i, smag til. Hvis du synes, kan sauce evt. jævnes med lidt majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
Næringsindhold
Svinemørbrad med sennep og champignon
Mængde pr. portion
Kalorier
555
% Daglig værdi*
Fedt
37
g
57
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
140
mg
47
%
Natrium
9258
mg
403
%
Kalium
906
mg
26
%
Kulhydrater
17
g
6
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
38
g
76
%
Vitamin A
643
IU
13
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
68
mg
7
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]