• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
ovnbagte kartoffelskiver
Lækre og ovnbagte kartoffelskiver, der kan serveres til et utal af kødretter, og så kartoflerne meget nemme at lave. Foto: Newyorkerbyehart.dk.

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

Opdateret: 2. jun 2023 · Udgivet: 2. jun 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Så nemt laver du ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt. En simpel grundopskrift på skiver af kartofler i ovn. Kan serveres til mange retter.

Ovnbagte kartoffelskiver er altid populære som tilbehør, og heldigvis kan de gå til mange forskellige retter.

Her får du en god og gedigen grundopskrift, der altid sikrer et godt resultat.

Se også: Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

Kartoffelskiverne steges med olie og salt, men du kan også give dem lidt paprika, timian, rosmarin eller hvad du ellers synes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelskiver i ovn

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 35 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 gram kartofler skrællet eller skrubbet godt
  • 3 spiseskefulde olivenolie
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til ovnbagte kartoffelskiver starter du med, at skære kartoflerne i ca. 1 centimeter tykke skiver. Dup dem godt tørre.
  • Kom dem i en skål - eller frysepose - dryp med lidt olie og ryst/rør, til olien lægger sig om alle kartoflerne.
  • Fordel dem på en bageplade i et lag og så de ikke rører ved hinanden.
  • Drys kartoffelskiverne med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt i en 200 °C varm ovn i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Kan evt. vendes en gang, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Ovnbagte kartoffelskiver
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
593
mg
26
%
Kalium
 
789
mg
23
%
Kulhydrater
 
33
g
11
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
4
IU
0
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

De ovnbagte kartoffelskiver kan serveres straks. Kan evt. pyntes med lidt friske krydderurter.

Serveres som tilbehør til mange kødretter, herunder lammesteg og kyllingebryst.

Se også: Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

billede med hvidkålsrouletter

Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

billede med luksus mørbradgryde

Mørbradgryde

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

cremede flødekartofler i ovn opskrift

Super nemme flødekartofler i ovn

billede med hjemmelavet aioli

Nem opskrift på hjemmelavet aioli

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required