Så nemt laver du ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt. En simpel grundopskrift på skiver af kartofler i ovn. Kan serveres til mange retter.
Ovnbagte kartoffelskiver er altid populære som tilbehør, og heldigvis kan de gå til mange forskellige retter.
Her får du en god og gedigen grundopskrift, der altid sikrer et godt resultat.
Se også: Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn
Kartoffelskiverne steges med olie og salt, men du kan også give dem lidt paprika, timian, rosmarin eller hvad du ellers synes.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelskiver i ovn

Ingredienser
- 750 gram kartofler skrællet eller skrubbet godt
- 3 spiseskefulde olivenolie
- flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til ovnbagte kartoffelskiver starter du med, at skære kartoflerne i ca. 1 centimeter tykke skiver. Dup dem godt tørre.
- Kom dem i en skål - eller frysepose - dryp med lidt olie og ryst/rør, til olien lægger sig om alle kartoflerne.
- Fordel dem på en bageplade i et lag og så de ikke rører ved hinanden.
- Drys kartoffelskiverne med flagesalt og friskkværnet peber.
- Sæt i en 200 °C varm ovn i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Kan evt. vendes en gang, men det er ikke nødvendigt.
Næringsindhold
Tips
De ovnbagte kartoffelskiver kan serveres straks. Kan evt. pyntes med lidt friske krydderurter.
Serveres som tilbehør til mange kødretter, herunder lammesteg og kyllingebryst.
Kom med din kommentar