Sådan laver du en lækker kartoffelpizza. En nem opskrift på pizza med kartofler, champignon og sorte oliven - lavet helt fra bunden.
Kartoffelpizza er en skøn og lækker pizza med masser af fyld, men alligevel får du her en virkelig sprød pizza.
Det er en pizza med kartofler lavet helt fra bunden, og fyldet kan selvfølgelig varieres efter smag.
Dejen er utrolig nem at lave, og du får fire mindre pizzaer ud af opskriften - eller to store pizzaer. Det er op til dig.
Opskrift på kartoffelpizza
Ingredienser
Pizzadej
- 40 g gær
- 4 dl vand lunkent
- 1 spsk. olivenolie
- 1½ tsk. groft salt
- 200 g fuldkornsdurummel
- 100 g grahamsmel
- 300 g hvedemel ca. mængde
Tomatsovs:
- 1 dåse tomatpure koncentreret, ca. 2 dl
- 3 tsk. oregano tørret
- 4 spsk. creme fraiche 9%
- 1 lille løg meget finthakket
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- salt og friskkværnet peber
Fyld:
- 4 kartofler skåret i meget tynde skiver
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. rosmarin finthakket
- 200 g champignon i tynde skiver
- 1 rød snackpeber i strimler
- 1 glas oliven sorte, afdryppet
- salt og friskkværnet peber
Hvidløgsolie:
- 0,5 dl olivenolie
- 3 fed hvidløg presset
Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål og tilsæt det lunkne (håndvarme) vand, rør gæren ud. Tilsæt olie, salt og det grove mel.
- Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, tag dejen ud og ælt den godt på køkkenbordet, til den er smidig.
- Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil den lunt og lad den hæve i en times tid.
- Gør fyldet klar. Dup de tynde kartoffelskiver helt tørre, dryp dem med lidt olivenolie og vend dem godt rundt. Rør tomatpure, løg, hvidløg, oregano, creme fraiche, salt og friskkværnet peber sammen.
- Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud til enten 4 mindre pizzaer - eller til 2 store.
- Fordel tomatsovsen på og smør det ud til et tyndt lag.
- Læg så kartoffelskiver, champignon, snackpeber og oliven på.
- Kartoffelpizza bages ved 250 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til den er sprød. Hold øje med den, da den ikke må blive sort.
- Bland olivenolie med presset hvidløg.
- Tag pizzaen ud og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Dryp lidt af hvidløgsolien over din kartoffelpizza, skær den ud og server straks. Eventuelt sammen med en god tomatsalat.
Kom med din kommentar