• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad
billede med calzone pizza
Calzone pizza er en lækker pizza fra det italienske køkken, som eks. kan fyldes med skinke og champignon. Foto: iStock.com.

Calzone pizza - lukket UFO pizza

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 2. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på calzone pizza. En lukket pizza, der også kaldes for en UFO, og her er den med bla. skinke og champignon.

Calzone pizza er en lækker pizza, der er også er kendt som en UFO pizza eller lukket pizza.

Dejen er nem at arbejde med og det tager faktisk ikke særlig lang tid at lave dem - og så er der også tilfredsstillelsen ved at have lavet dem selv.

Fyldet kan du jo variere efter smag og behag, og opskriften her giver ca. 6 pizza calzone. Men også her kan du jo variere mængden. Brug evt. skydeknapperne under antal i opskriftsboksen.

Opskrift på calzone pizza

billede med calzone pizza

Calzone pizza

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Dej til calzone pizza

  • 50 g gær
  • 6 dl vand lunkent
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 400 g durummel
  • 350 hvedemel ca. mængde, prøv dig frem

Tomatsauce

  • 2 dåser flåede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • 2 tsk. oregano tørret
  • 1 nip sukker

Fyld

  • 400 g champignon i tynde skiver
  • 1 glas oliven sorte, afdryppet og halveret
  • 1 pose mozzarella revet mozzarellaost
  • 200-300 g skinke i strimler
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Dej

  • Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie og durummel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
  • Ælt dejen og tilsæt mel efter behov, til den er smidig og netop slipper fingrene.
  • Sæt dejen lunt, dæk den til og lad den hæve i 30 minutter.

Tomatsauce

  • Blend de flåede tomater sammen med hvidløg, til en jævn blanding.
  • Hæld det i en gryde og lad det koge op sammen med oregano, salt, friskkværnet peber og et nip sukker.
  • Lad det simre i 5 minutter og smag til.

Calzone pizza

  • Forvarm ovnen til 225 grader varmluft med 1-2 plader i.
  • Del dejen i 6-8 stykker (alt efter hvor store du ønsker pizza'erne).
  • Rul hvert stykke ud til en cirkel og flyt over på bagepapir.
  • Kom 1-2 skefulde tomatsauce på, men lad ca. 1-2 cm. ved kanten hele vejen rundt være fri.
  • Kom tynde skiver af champignon, skinkestrimler, oliven og revet ost på midten og fold dejen over så der dannes en halvmåne. Tryk kanterne rigtig godt sammen på de lukkede pizzaer.
  • Tag en varm plade ud af ovnen og flyt bagepapiret med calzone pizza over på (se note).
  • Sæt din lukkede pizzaer i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter.

Næringsindhold

Calzone pizza
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Calzone pizza serveres straks, og gerne sammen med en god salat.

Jeg kunne have to calzone pizzaer på hver plade, der skal være plads imellem dem.

Det kræver lige et vist tag (læs: det skal gå hurtigt) at flytte bagepapir med pizzaer over på en varm bageplade, men når taget først er der, så virker det rigtig godt.

Se flere lækre madopskrifter:

Opskrift på lasagne - hjemmelavet og italiensk

Koteletter i fad med grønsager og ris

Se disse opskrifter:

  • Marinade til lammekølle
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med mazarintærte muffins

Mazarintærte muffins

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

hjemmelavede romkugler

Romkugler med marcipan og mørk rom

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

stegt rødkål med valnødder og tranebær

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

billede til kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required