• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Aftensmad

billede med calzone pizza
Calzone pizza er en lækker pizza fra det italienske køkken, som eks. kan fyldes med skinke og champignon. Foto: iStock.com.

Calzone pizza - lukket UFO pizza

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 2. maj 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Her får du en nem opskrift på calzone pizza. En lukket pizza, der også kaldes for en UFO, og her er den med bla. skinke og champignon.
  2. Opskrift på calzone pizza
  3. Calzone pizza
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Her får du en nem opskrift på calzone pizza. En lukket pizza, der også kaldes for en UFO, og her er den med bla. skinke og champignon.

Calzone pizza er en lækker pizza, der er også er kendt som en UFO pizza eller lukket pizza.

Dejen er nem at arbejde med og det tager faktisk ikke særlig lang tid at lave dem - og så er der også tilfredsstillelsen ved at have lavet dem selv.

Fyldet kan du jo variere efter smag og behag, og opskriften her giver ca. 6 pizza calzone. Men også her kan du jo variere mængden. Brug evt. skydeknapperne under antal i opskriftsboksen.

Opskrift på calzone pizza

billede med calzone pizza

Calzone pizza

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 1 t 15 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Dej til calzone pizza

  • 50 g gær
  • 6 dl vand lunkent
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 400 g durummel
  • 350 hvedemel ca. mængde, prøv dig frem

Tomatsauce

  • 2 dåser flåede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • 2 tsk. oregano tørret
  • 1 nip sukker

Fyld

  • 400 g champignon i tynde skiver
  • 1 glas oliven sorte, afdryppet og halveret
  • 1 pose mozzarella revet mozzarellaost
  • 200-300 g skinke i strimler

Sådan gør du
 

Dej

  • Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie og durummel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
  • Ælt dejen og tilsæt mel efter behov, til den er smidig og netop slipper fingrene.
  • Sæt dejen lunt, dæk den til og lad den hæve i 30 minutter.

Tomatsauce

  • Blend de flåede tomater sammen med hvidløg, til en jævn blanding.
  • Hæld det i en gryde og lad det koge op sammen med oregano, salt, friskkværnet peber og et nip sukker.
  • Lad det simre i 5 minutter og smag til.

Calzone pizza

  • Forvarm ovnen til 225 grader varmluft med 1-2 plader i.
  • Del dejen i 6-8 stykker (alt efter hvor store du ønsker pizza'erne).
  • Rul hvert stykke ud til en cirkel og flyt over på bagepapir.
  • Kom 1-2 skefulde tomatsauce på, men lad ca. 1-2 cm. ved kanten hele vejen rundt være fri.
  • Kom tynde skiver af champignon, skinkestrimler, oliven og revet ost på midten og fold dejen over så der dannes en halvmåne. Tryk kanterne rigtig godt sammen på de lukkede pizzaer.
  • Tag en varm plade ud af ovnen og flyt bagepapiret med calzone pizza over på (se note).
  • Sæt din lukkede pizzaer i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Calzone pizza
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Calzone pizza serveres straks, og gerne sammen med en god salat.

Jeg kunne have to calzone pizzaer på hver plade, der skal være plads imellem dem.

Det kræver lige et vist tag (læs: det skal gå hurtigt) at flytte bagepapir med pizzaer over på en varm bageplade, men når taget først er der, så virker det rigtig godt.

Se flere lækre madopskrifter:

Opskrift på lasagne - hjemmelavet og italiensk

Koteletter i fad med grønsager og ris

« Pandekager med øl - lækre ølpandekager
Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza »

Flere opskrifter

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.