Her får du en nem opskrift på calzone pizza. En lukket pizza, der også kaldes for en UFO, og her er den med bla. skinke og champignon.
Calzone pizza er en lækker pizza, der er også er kendt som en UFO pizza eller lukket pizza.
Dejen er nem at arbejde med og det tager faktisk ikke særlig lang tid at lave dem - og så er der også tilfredsstillelsen ved at have lavet dem selv.
Fyldet kan du jo variere efter smag og behag, og opskriften her giver ca. 6 pizza calzone. Men også her kan du jo variere mængden. Brug evt. skydeknapperne under antal i opskriftsboksen.
Opskrift på calzone pizza
Ingredienser
Dej til calzone pizza
- 50 g gær
- 6 dl vand lunkent
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- 400 g durummel
- 350 hvedemel ca. mængde, prøv dig frem
Tomatsauce
- 2 dåser flåede tomater
- 3 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- 2 tsk. oregano tørret
- 1 nip sukker
Fyld
- 400 g champignon i tynde skiver
- 1 glas oliven sorte, afdryppet og halveret
- 1 pose mozzarella revet mozzarellaost
- 200-300 g skinke i strimler
Sådan gør du
Dej
- Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie og durummel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
- Ælt dejen og tilsæt mel efter behov, til den er smidig og netop slipper fingrene.
- Sæt dejen lunt, dæk den til og lad den hæve i 30 minutter.
Tomatsauce
- Blend de flåede tomater sammen med hvidløg, til en jævn blanding.
- Hæld det i en gryde og lad det koge op sammen med oregano, salt, friskkværnet peber og et nip sukker.
- Lad det simre i 5 minutter og smag til.
Calzone pizza
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft med 1-2 plader i.
- Del dejen i 6-8 stykker (alt efter hvor store du ønsker pizza'erne).
- Rul hvert stykke ud til en cirkel og flyt over på bagepapir.
- Kom 1-2 skefulde tomatsauce på, men lad ca. 1-2 cm. ved kanten hele vejen rundt være fri.
- Kom tynde skiver af champignon, skinkestrimler, oliven og revet ost på midten og fold dejen over så der dannes en halvmåne. Tryk kanterne rigtig godt sammen på de lukkede pizzaer.
- Tag en varm plade ud af ovnen og flyt bagepapiret med calzone pizza over på (se note).
- Sæt din lukkede pizzaer i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter.
Næringsindhold
Noter
Calzone pizza serveres straks, og gerne sammen med en god salat.
Jeg kunne have to calzone pizzaer på hver plade, der skal være plads imellem dem.
Det kræver lige et vist tag (læs: det skal gå hurtigt) at flytte bagepapir med pizzaer over på en varm bageplade, men når taget først er der, så virker det rigtig godt.
Se flere lækre madopskrifter:
Kom med din kommentar