Her får du den bedste opskrift på ovnbagte kartoffelbåde, der er super nemme at lave. Kartoffelbådene laves hurtigt af bagekartofler.
Ovnbagte kartoffelbåde er noget af det mest populære tilbehør til kødretter, og her er de lavet med store bagekartofler.
Kartoflerne skæres i både, som derefter skylles i koldt vand og tørres af.
Du kan også anvende andre kartofler end bagekartofler, men her kan bagetiden så være lidt kortere. Stik eventuelt i kartoffelbådene for at tjekke om de er møre.
Opskrift på ovnbagte kartoffelbåde

Ingredienser
- 4 bagekartofler skåret i både
- 4 spsk. olivenolie
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Bagekartofler skåres i både og skylles i koldt vand. Duppes tørre. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
- Fordel dine kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og vend godt rundt. Kan også drysses med tørret timian, hvidløgspulver, paprika eller hvad du synes.
- Drys med flagesalt og sæt i en 200 °C varm ovn (varmluft) i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.
Næringsindhold
Noter
De ovnbagte kartoffelbåde serveres straks som tilbehør til alt fra bøffer til okseculotte, oksemørbrad og meget andet.
Kom med din kommentar