Sådan laver du helstegt oksemørbrad, der er perfekt rosa. En sikker opskrift på oksemørbrad marineret i rødvin, der er god som gæstemad.
Helstegt oksemørbrad er klassisk gæstemad, og i denne version er det med en rødvinsmarineret oksemørbrad, der smager himmelsk godt.
Mørbraden er nem at lave, og længere nede er der forslag til tilbehør til den helstegte oksemørad.
Du skal beregne ca. 200 gram mørbrad pr. person.
Opskrift på helstegt oksemørbrad
Ingredienser
- 1 oksemørbrad ca. 1,6 kilo
- rødvin
- rosmarin tørret
- hvidløg knust
- smør
- olivenolie
Sådan gør du
- Afpuds din oksemørbrad, og kom den i en pose med marinaden.
- Lad hvidløgene være hele, men knus dem med knivbladet inden de tilsættes. Tilføj ikke salt til din rødvinsmarinade.
- Lad oksemørbraden hvile i marinaden, helst et døgn i køleskab, men mindre kan også gøre det.
- Brun mørbraden godt på alle sider i smør og olivenolie, det må gerne gøres i god tid inden den skal færdigsteges i ovn.
- Put den i et fad, og kom den i ovnen ved 210 grader i 20 minutter.
- Tag den ud og lad hvile i 15 minutter. Kom den så tilbage i ovnen igen i 20 minutter. Sådan laver du en perfekt helstegt oksemørbrad.
- Tag den færdigstegte oksemørbrad ud og lad den hvile igen inden den skæres ud. Den stegte mørbrad her vejede ca. 1,600 g og den blev rosa (som I kan se på billedet), men ellers brug stegetermometer. Helstegt oksemørbrad skal have en kernetemperatur på 56 grader for at være rosa.
Næringsindhold
Noter
Helstegt oksemørbrad skæres i passende skiver, og kødet kan eks. serveres med kartoffelroulade eller ovnbagte rodfrugter.
Her skal du bruge:
Pastinakker, skrælles og skæres i stænger
Persillerod, skrælles og skæres i stænger
Gulerødder, skrælles og skæres i stænger
Rødbeder, skrælles og skæres i stænger
Olivenolie
Timian
Hvidløg, hele fed, uden skal
Salt, peber
Bland alle rodfrugterne sammen i et ovnfast fad/bradepanden. Dryp olivenolie over, drys godt med Maldon salt og friskkværnet peber.
Bag rodfrugterne i ca. 1 times tid ved 200 grader.
Kom med din kommentar