• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad
billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin er nem at tilberede, og den rødvinsmarinerede mørbrad er blandt andet god som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 29. dec 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du helstegt oksemørbrad, der er perfekt rosa. En sikker opskrift på oksemørbrad marineret i rødvin, der er god som gæstemad.

Helstegt oksemørbrad er klassisk gæstemad, og i denne version er det med en rødvinsmarineret oksemørbrad, der smager himmelsk godt.

Mørbraden er nem at lave, og længere nede er der forslag til tilbehør til den helstegte oksemørad.

Du skal beregne ca. 200 gram mørbrad pr. person.

Opskrift på helstegt oksemørbrad

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad ca. 1,6 kilo
  • rødvin
  • rosmarin tørret
  • hvidløg knust
  • smør
  • olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Afpuds din oksemørbrad, og kom den i en pose med marinaden.
  • Lad hvidløgene være hele, men knus dem med knivbladet inden de tilsættes. Tilføj ikke salt til din rødvinsmarinade.
  • Lad oksemørbraden hvile i marinaden, helst et døgn i køleskab, men mindre kan også gøre det.
  • Brun mørbraden godt på alle sider i smør og olivenolie, det må gerne gøres i god tid inden den skal færdigsteges i ovn.
  • Put den i et fad, og kom den i ovnen ved 210 grader i 20 minutter.
  • Tag den ud og lad hvile i 15 minutter. Kom den så tilbage i ovnen igen i 20 minutter. Sådan laver du en perfekt helstegt oksemørbrad.
  • Tag den færdigstegte oksemørbrad ud og lad den hvile igen inden den skæres ud. Den stegte mørbrad her vejede ca. 1,600 g og den blev rosa (som I kan se på billedet), men ellers brug stegetermometer. Helstegt oksemørbrad skal have en kernetemperatur på 56 grader for at være rosa.

Næringsindhold

Helstegt oksemørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Helstegt oksemørbrad skæres i passende skiver, og kødet kan eks. serveres med kartoffelroulade eller ovnbagte rodfrugter.

Her skal du bruge:

Pastinakker, skrælles og skæres i stænger
Persillerod, skrælles og skæres i stænger
Gulerødder, skrælles og skæres i stænger
Rødbeder, skrælles og skæres i stænger
Olivenolie
Timian
Hvidløg, hele fed, uden skal
Salt, peber

Bland alle rodfrugterne sammen i et ovnfast fad/bradepanden. Dryp olivenolie over, drys godt med Maldon salt og friskkværnet peber.

Bag rodfrugterne i ca. 1 times tid ved 200 grader.

Se flere opskrifter

  • et billede med chateaubriand
    Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad
  • billede med grillet culottesteg
    Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill
  • billede til hel svinemørbrad i ovn
    Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

Se disse opskrifter:

  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Wok med skinke og mangochutney

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Salat med kylling, druer og valnødder

Salat med kylling, druer og valnødder

billede til opskrifter med kylling

Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med mos af søde kartofler

Mos af søde kartofler - den nemme opskrift

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required