• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin er nem at tilberede, og den rødvinsmarinerede mørbrad er blandt andet god som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Skrevet af: Newyorker By Heart

5 fra 1 bruger

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du helstegt oksemørbrad, der er perfekt rosa. En sikker opskrift på oksemørbrad marineret i rødvin, der er god som gæstemad.
  2. Opskrift på helstegt oksemørbrad
  3. Helstegt oksemørbrad
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter

Sådan laver du helstegt oksemørbrad, der er perfekt rosa. En sikker opskrift på oksemørbrad marineret i rødvin, der er god som gæstemad.

Helstegt oksemørbrad er klassisk gæstemad, og i denne version er det med en rødvinsmarineret oksemørbrad, der smager himmelsk godt.

Mørbraden er nem at lave, og længere nede er der forslag til tilbehør til den helstegte oksemørad.

Du skal beregne ca. 200 gram mørbrad pr. person.

Opskrift på helstegt oksemørbrad

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad ca. 1,6 kilo
  • rødvin
  • rosmarin tørret
  • hvidløg knust
  • smør
  • olivenolie

Sådan gør du 

  • Afpuds din oksemørbrad, og kom den i en pose med marinaden.
  • Lad hvidløgene være hele, men knus dem med knivbladet inden de tilsættes. Tilføj ikke salt til din rødvinsmarinade.
  • Lad oksemørbraden hvile i marinaden, helst et døgn i køleskab, men mindre kan også gøre det.
  • Brun mørbraden godt på alle sider i smør og olivenolie, det må gerne gøres i god tid inden den skal færdigsteges i ovn.
  • Put den i et fad, og kom den i ovnen ved 210 grader i 20 minutter.
  • Tag den ud og lad hvile i 15 minutter. Kom den så tilbage i ovnen igen i 20 minutter. Sådan laver du en perfekt helstegt oksemørbrad.
  • Tag den færdigstegte oksemørbrad ud og lad den hvile igen inden den skæres ud. Den stegte mørbrad her vejede ca. 1,600 g og den blev rosa (som I kan se på billedet), men ellers brug stegetermometer. Helstegt oksemørbrad skal have en kernetemperatur på 56 grader for at være rosa.

Næringsindhold

Helstegt oksemørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Helstegt oksemørbrad skæres i passende skiver, og kødet kan eks. serveres med kartoffelroulade eller ovnbagte rodfrugter.

Her skal du bruge:

Pastinakker, skrælles og skæres i stænger
Persillerod, skrælles og skæres i stænger
Gulerødder, skrælles og skæres i stænger
Rødbeder, skrælles og skæres i stænger
Olivenolie
Timian
Hvidløg, hele fed, uden skal
Salt, peber

Bland alle rodfrugterne sammen i et ovnfast fad/bradepanden. Dryp olivenolie over, drys godt med Maldon salt og friskkværnet peber.

Bag rodfrugterne i ca. 1 times tid ved 200 grader.

Se flere opskrifter

  • et billede med chateaubriand
    Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad
  • billede med grillet culottesteg
    Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill
  • billede til hel svinemørbrad i ovn
    Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
« Stegetid på and i ovn - den nemme guide
Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med omelet

Sådan laver du den bedste omelet

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.