• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

billede med italiensk marengs og kyskager
Italiensk marengs og kyskager er skønne kager, der er nemme at bage af marengs. Foto: iStock.com.

Sådan laver du italiensk marengs

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Italiensk marengs er en lækker marengs, der er nem at lave. Her blandes piskede æggehvider med sukkersirup, og det giver en stabil marengs.
  2. Opskrift på italiensk marengs
  3. Italiensk marengs
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Italiensk marengs er en lækker marengs, der er nem at lave. Her blandes piskede æggehvider med sukkersirup, og det giver en stabil marengs.

Italiensk marengs er en lækker marengs, der adskiller sig lidt fra den klassiske franske marengs.

Den italienske piskes nemlig sammen af en hjemmelavet sukkersirup og piskede æggehvider, mens den almindelige marengs jo blot piskes sammen af sukker og æggehvider (og ofte lidt eddike).

Fordelen ved italiensk marengs er, at den er mere stabil end den klassiske.

Denne udgave af marengsen kan fryses ned, og du kan bage den, eller blot bruge den som kagepynt. Her kan den så evt. brændes med en gasbrænder.

Opskrift på italiensk marengs

billede med italiensk marengs og kyskager

Italiensk marengs

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 300 g sukker
  • 120 g vand

Sådan gør du 

  • Pisk de pasteuriserede æggehvider stive. Tjek om de pisket nok ved at vende skålen på hovedet, og hvis æggehviderne bliver i skålen, ja så er æggehviderne perfekte.
  • I en gryde koges sukker og vand op under omrøring, og det skal nå en temperatur på ca. 120 grader. Tag derefter gryden til side.
  • Med forsigtighed piskes den varme sukkersirup nu ind i marengsen, men lidt ad gangen. Italiensk marengs er ikke svær at lave, men lige her skal du have lidt tålmodighed, da du ellers risikerer æggehviderne begynder at skille igen. Så lidt ad gangen.

Næringsindhold

Italiensk marengs
Mængde pr. portion
Kalorier
304
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Natrium
 
52
mg
2
%
Kalium
 
50
mg
1
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Sukker
 
75
g
83
%
Protein
 
3
g
6
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Italiensk marengs er nu klar til brug. Kom den gerne i en sprøjtepose.

Nu kan du enten lave en bagt marengs, eller bruge den som pynt på kager.

Her kan marengsen evt. brændes med en lille gasbrænder.

Se flere lækre kageopskrifter:

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

« Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.