Italiensk marengs er en lækker marengs, der er nem at lave. Her blandes piskede æggehvider med sukkersirup, og det giver en stabil marengs.
Italiensk marengs er en lækker marengs, der adskiller sig lidt fra den klassiske franske marengs.
Den italienske piskes nemlig sammen af en hjemmelavet sukkersirup og piskede æggehvider, mens den almindelige marengs jo blot piskes sammen af sukker og æggehvider (og ofte lidt eddike).
Fordelen ved italiensk marengs er, at den er mere stabil end den klassiske.
Denne udgave af marengsen kan fryses ned, og du kan bage den, eller blot bruge den som kagepynt. Her kan den så evt. brændes med en gasbrænder.
Opskrift på italiensk marengs

Ingredienser
- 3 bægre pasteuriserede æggehvider
- 300 g sukker
- 120 g vand
Sådan gør du
- Pisk de pasteuriserede æggehvider stive. Tjek om de pisket nok ved at vende skålen på hovedet, og hvis æggehviderne bliver i skålen, ja så er æggehviderne perfekte.
- I en gryde koges sukker og vand op under omrøring, og det skal nå en temperatur på ca. 120 grader. Tag derefter gryden til side.
- Med forsigtighed piskes den varme sukkersirup nu ind i marengsen, men lidt ad gangen. Italiensk marengs er ikke svær at lave, men lige her skal du have lidt tålmodighed, da du ellers risikerer æggehviderne begynder at skille igen. Så lidt ad gangen.
Næringsindhold
Noter
Italiensk marengs er nu klar til brug. Kom den gerne i en sprøjtepose.
Nu kan du enten lave en bagt marengs, eller bruge den som pynt på kager.
Her kan marengsen evt. brændes med en lille gasbrænder.
Se flere lækre kageopskrifter:
Gunvor kage med marengs og frisk frugt
Kom med din kommentar