Her er den bedste opskrift på nøddebund, der er en lækker kage, som du kan pynte med flødeskum og jordbær. Eller andre bær efter eget valg.
Nøddebund er en lækker kage, som måske er bedst egnet som dessert. Og så er den nem at lave.
Bunden er ikke sådan "kage-agtig", men sådan nærmest lidt halvblød karamel-agtig.
Det er lidt svært at forklare og konsistensen når den kommer ud af ovnen kan virke lidt bekymrende, men den skal være sådan let flydende - den størkner når den afkøler.
Nøddebunden er ikke stenhård - kun hvis den får for lang tid i ovnen! Så det skal du ikke give den.
Anrettes med flødeskum og jordbær - eller andre bør. En perfekt sommerkage eller sommerdessert. Som er god året rundt.
Opskrift på nøddebund
Ingredienser
Nøddebund
- 150 g hasselnødder
- 160 g sukker
- 150 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 3 spsk. fløde
Fyld
- 500 g jordbær
- 2½ dl piskefløde
Sådan gør du
- Hak nødder groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde.
- Varm blandingen op ved svag varme, til en flydende "dej".
- Fordel "dejen" på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på.
- Bag din nøddebund ved 175 °C i 15 minutter. Måske et par minutter mere. Stadig med ringen på.
- Lad bunden afkøle med ringen på.
- Skyl og nip jordbær, lad dem afdryppe. Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt.
- Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær.
Næringsindhold
Noter
Nøddebund med bær og flødeskum serveres straks.
Se flere dessertopskrifter:
Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers
Kom med din kommentar