• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Nøddebund med jordbær og flødeskum
billede med nøddebund
Bag den lækre nøddebund, og pynt den derefter med jordbær og flødeskum. Det er altså en fantastisk kage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nøddebund med jordbær og flødeskum

Opdateret: 15. jul 2022 · Udgivet: 11. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på nøddebund, der er en lækker kage, som du kan pynte med flødeskum og jordbær. Eller andre bær efter eget valg.

Nøddebund er en lækker kage, som måske er bedst egnet som dessert. Og så er den nem at lave.

Bunden er ikke sådan "kage-agtig", men sådan nærmest lidt halvblød karamel-agtig.

Det er lidt svært at forklare og konsistensen når den kommer ud af ovnen kan virke lidt bekymrende, men den skal være sådan let flydende - den størkner når den afkøler.

Nøddebunden er ikke stenhård - kun hvis den får for lang tid i ovnen! Så det skal du ikke give den.

Anrettes med flødeskum og jordbær - eller andre bør. En perfekt sommerkage eller sommerdessert. Som er god året rundt.

Opskrift på nøddebund

billede med nøddebund

Bagt nøddebund

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g hasselnødder
  • 160 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. fløde

Fyld

  • 500 g jordbær
  • 2½ dl piskefløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hak nødder groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Varm blandingen op ved svag varme, til en flydende "dej".
  • Fordel "dejen" på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på.
  • Bag din nøddebund ved 175 °C i 15 minutter. Måske et par minutter mere. Stadig med ringen på.
  • Lad bunden afkøle med ringen på.
  • Skyl og nip jordbær, lad dem afdryppe. Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt.
  • Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær.

Næringsindhold

Bagt nøddebund
Mængde pr. portion
Kalorier
638
% Daglig værdi*
Fedt
 
51
g
78
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
178
mg
8
%
Kalium
 
334
mg
10
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1361
IU
27
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Nøddebund med bær og flødeskum serveres straks.

Se flere dessertopskrifter:

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift

Se disse opskrifter:

  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med thousand island dressing

Hjemmelavet Thousand Island dressing

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med laks i ovn

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

billede med butterfly kylling

Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt

lagkagehusets blommekage

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required