Her er den klassiske opskrift på kanelbrød med rosiner, der er et lækkert og flettet julebrød. Kanelbrødet skæres i skiver og nydes med smør.
Kanelbrød med rosiner er et klassisk julebrød, der blandt andet også bages med syltet appelsinskal.
Sammen med smagen af kanel får du den rigtige smag af jul, og så er kanelbrødet nemt at bage.
Brødet flettes sammen, og det færdigbagte julebrød spises med smør, og det smager altså himmelsk godt.
Opskrift på kanelbrød
Ingredienser
- 25 g gær
- 1,5 dl sødmælk lunken (37 grader)
- 25 g smør blødt
- 1 æg
- 1 tsk. salt groft
- 2 spsk. brun farin
- 1 tsk. kanel
- 300 g hvedemel
- 50 g syltet appelsinskal
- 100 g rosiner
Sådan gør du
- Lun mælk til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lunkne mælk og opløs gæren i det.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra hvedemel og bland det godt sammen.
- Tilsæt melet, tag dejen ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Kom den tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og sæt den et lunt sted. Lad den hæve i 30 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, slå dejen ned og del den i 3.
- Tril hvert stykke til pølser der er lige lange. Læg dem ved siden af hinanden og klem dem godt sammen foroven.
- Flet dem sammen og tryk dem godt sammen forneden igen.
- Læg dem i den smurte form, dæk til, stil et lunt sted og lad den hæve igen i 45 minutter.
- Pensl dit kanelbrød med sammenpisket æg, og bag i en 200 °C varm ovn i ca. 20 minutter, til det er gennembagt.
Næringsindhold
Noter
Tag det færdigbagte kanelbrød med rosiner ud af ovnen og lad det afkøle lidt, inden det vendes ud af formen og afkøler helt på en bagerist.
Det lækre julebrød spises med koldt smør.
Kom med din kommentar