• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med knækbrød
Nemme, sprøde og hjemmebagte knækbrød, der både er sunde og smager godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 17. mar, 2023

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du hjemmebagte knækbrød. Du får en både nem og hurtig opskrift på de sprøde stykker knækbrød, der bages med masser af kerner.
  2. Opskrift på knækbrød
  3. Hjemmebagte knækbrød
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Sådan laver du hjemmebagte knækbrød. Du får en både nem og hurtig opskrift på de sprøde stykker knækbrød, der bages med masser af kerner.

Knækbrød er altid gode at have liggende som den sunde snack, og her får du virkelig nem og god opskrift med masser af kerner.

De er meget nemme at bage, og du får ca. 40 stykker ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.

Se også: 10 gulerodsboller med græskarkerner

Opskrift på knækbrød

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 45 min
Antal: 40 stk.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 2½ tsk. salt groft
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl vand
  • 1 ¼ dl olie smagsneutral
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Det er nemt at bage knækbrød. Start med at røre alle ingredienserne til dejen sammen, men hold lidt af melet tilbage. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
  • Et stykke bagepapir lægges ud på køkkenbordet, og halvdelen af dejen lægges på.
  • Læg et andet stykke bagepapir over, og rul nu dejen tyndt ud.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir, og løft det nederste stykke med den udrullede dej over på en bageplade.
  • Dejen forskæres, men uden at skære igennem. Så de færdigbagte knækbrød nemmere at brække fra hinanden. Du kan evt. gøre det forsigtigt med en pizzaskærer. Størrelsen på knækbrødene er op til dig. Gør det samme med den anden halvdel.
  • Bages i en ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de ca. skal have 10 minutter, måske nogle minutter mere. Knækbrødene skal have lidt farve. Bag en plade ad gangen.

Næringsindhold

Hjemmebagte knækbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
117
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
174
mg
8
%
Kalium
 
67
mg
2
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
2
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte knækbrød køles af på en rist.

Derefter kan de brækkes i stykker.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Se også: Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

« Oksekødspie med pastasalat
Pastafad med champignon, kylling og spinat  »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede til kyllingesandwich med bacon og guacamole

Kyllingesandwich med bacon og guacamole

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.