Sådan laver du hjemmebagte knækbrød. Du får en både nem og hurtig opskrift på de sprøde stykker knækbrød, der bages med masser af kerner.
Knækbrød er altid gode at have liggende som den sunde snack, og her får du virkelig nem og god opskrift med masser af kerner.
De er meget nemme at bage, og du får ca. 40 stykker ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Se også: 10 gulerodsboller med græskarkerner
Opskrift på knækbrød
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl græskarkerner
- 2½ tsk. salt groft
- 4 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 dl vand
- 1 ¼ dl olie smagsneutral
Sådan gør du
- Det er nemt at bage knækbrød. Start med at røre alle ingredienserne til dejen sammen, men hold lidt af melet tilbage. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
- Et stykke bagepapir lægges ud på køkkenbordet, og halvdelen af dejen lægges på.
- Læg et andet stykke bagepapir over, og rul nu dejen tyndt ud.
- Fjern det øverste stykke bagepapir, og løft det nederste stykke med den udrullede dej over på en bageplade.
- Dejen forskæres, men uden at skære igennem. Så de færdigbagte knækbrød nemmere at brække fra hinanden. Du kan evt. gøre det forsigtigt med en pizzaskærer. Størrelsen på knækbrødene er op til dig. Gør det samme med den anden halvdel.
- Bages i en ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de ca. skal have 10 minutter, måske nogle minutter mere. Knækbrødene skal have lidt farve. Bag en plade ad gangen.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte knækbrød køles af på en rist.
Derefter kan de brækkes i stykker.
Opbevares i en lufttæt beholder.
Kom med din kommentar