Grydebrød er super nemt at bage, og her er du altid sikker på et godt brød og resultat. Se hvordan du bager et lækkert brød i gryde i ovnen.
Grydebrød kaldes også for no-knead bread, altså et brød, der ikke skal æltes.
Derfor er det nemt brød at bage, og er bagningen i gryden med låg med til, at du får et lækkert brød med en god skorpe.
Her kan du se hvordan du bager det lækre brød i gryde, og det meget nemmere end du tror.
Se også: Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift
Bemærk, at arbejds- og bagetiden er omkring en time, men derudover skal du sætte tid af til hævning, hvor dejen dog passer sig selv.
Bag gerne grydebrødet i en støbejernsgryde, men andre gryder kan også bruges.
Opskrift på grydebrød

Ingredienser
- 5 dl vand koldt
- 2 g gær ca. på størrelse med en lillefingernegl
- 2 tsk. salt groft
- 200 g fuldkornsmel
- 400 g hvedemel
Sådan gør du
- I en stor skål opløses gær i vandet.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen med en grydeske, bare til alt melet er vådt, dejen skal ikke æltes. Det tager ca. 20 sekunder.
- Dæk dejen til og stil det et lunt sted i ca. 12 timer.
- Drys hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå. Fold dejen ind under sig selv, så det ligesom bliver til en rund pude.
- Smør en skål med olie og drys med lidt mel. Læg dejen ned i, dæk til, stil et lunt sted hvor der ikke trækker, i 2 timer.
- Forvarm ovnen til 200 °C varmluft og stil risten på den nederste rille. Stil gryden ind i ovnen, mens den varme op, så den bliver godt varm.
- Når dejen er færdighævet, tages gryden ud og lidt mel drysses ned i. Vend nu forsigtigt dejen ned i den MEGET varme gryde.
- Læg låg på og stil dit grydebrød ind på bageristen, nederst i ovnen i 30 minutter.
- Tag låget af og bag videre uden låg i ca. 15 minutter. Grydebrødet skal lyde hult når du banker på det, så er det gennembagt.
Næringsindhold
Noter
Det færdigbagte grydebrød vendes ud på en rist, hvor det skal køle helt af inden udskæring.
Brødet er også kendt som verdens bedste brød, og det passer fint. Det smager nemlig fremragende, og det får den perfekte skorpe og krumme.
Se også: Bollerne - de bedste hjemmebagte
Kom med din kommentar