• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med grydebrød
Grydebrød er et populært brød, som du nemt kan bage i gryde i ovnen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 18. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Grydebrød er super nemt at bage, og her er du altid sikker på et godt brød og resultat. Se hvordan du bager et lækkert brød i gryde i ovnen.
  2. Opskrift på grydebrød
  3. Grydebrød - sådan bager du brød i gryde
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere brødopskrifter
5 fra 3 brugere

Grydebrød er super nemt at bage, og her er du altid sikker på et godt brød og resultat. Se hvordan du bager et lækkert brød i gryde i ovnen.

Grydebrød kaldes også for no-knead bread, altså et brød, der ikke skal æltes.

Derfor er det nemt brød at bage, og er bagningen i gryden med låg med til, at du får et lækkert brød med en god skorpe.

Her kan du se hvordan du bager det lækre brød i gryde, og det meget nemmere end du tror.

Bemærk, at arbejds- og bagetiden er omkring en time, men derudover skal du sætte tid af til hævning, hvor dejen dog passer sig selv.

Bag gerne grydebrødet i en støbejernsgryde, men andre gryder kan også bruges.

Opskrift på grydebrød

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 1 stk.

Ingredienser

  • 5 dl vand koldt
  • 2 g gær ca. på størrelse med en lillefingernegl
  • 2 tsk. salt groft
  • 200 g fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • I en stor skål opløses gær i vandet.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen med en grydeske, bare til alt melet er vådt, dejen skal ikke æltes. Det tager ca. 20 sekunder.
  • Dæk dejen til og stil det et lunt sted i ca. 12 timer.
  • Drys hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå. Fold dejen ind under sig selv, så det ligesom bliver til en rund pude.
  • Smør en skål med olie og drys med lidt mel. Læg dejen ned i, dæk til, stil et lunt sted hvor der ikke trækker, i 2 timer.
  • Forvarm ovnen til 200 °C varmluft og stil risten på den nederste rille. Stil gryden ind i ovnen, mens den varme op, så den bliver godt varm.
  • Når dejen er færdighævet, tages gryden ud og lidt mel drysses ned i. Vend nu forsigtigt dejen ned i den MEGET varme gryde.
  • Læg låg på og stil dit grydebrød ind på bageristen, nederst i ovnen i 30 minutter.
  • Tag låget af og bag videre uden låg i ca. 15 minutter. Grydebrødet skal lyde hult når du banker på det, så er det gennembagt.

Næringsindhold

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde
Mængde pr. portion
Kalorier
2138
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
4689
mg
204
%
Kalium
 
1167
mg
33
%
Kulhydrater
 
450
g
150
%
Kostfibre
 
32
g
133
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
68
g
136
%
Vitamin A
 
18
IU
0
%
Calcium
 
146
mg
15
%
Jern
 
26
mg
144
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Det færdigbagte grydebrød vendes ud på en rist, hvor det skal køle helt af inden udskæring.

Se flere brødopskrifter

  • billede med bollerne
    Bollerne - de bedste hjemmebagte
  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med focaccia
    Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift
  • billede med gammeldags franskbrød
    Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift
  • billede til scones med eller uden chokolade
    Scones - opskrift med og uden chokolade
« Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
Pasta a la creme med porre og laks »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med luksus mørbradgryde

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.