Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Grydebrød - sådan bager du brød i gryde
[the_ad id="1609"]
5
fra
3
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Brød
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
1
stk.
Ingredienser
▢
5
dl
vand
koldt
▢
2
g
gær
ca. på størrelse med en lillefingernegl
▢
2
tsk.
salt
groft
▢
200
g
fuldkornsmel
▢
400
g
hvedemel
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
I en stor skål opløses gær i vandet.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen med en grydeske, bare til alt melet er vådt, dejen skal ikke æltes. Det tager ca. 20 sekunder.
Dæk dejen til og stil det et lunt sted i ca. 12 timer.
Drys hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå. Fold dejen ind under sig selv, så det ligesom bliver til en rund pude.
Smør en skål med olie og drys med lidt mel. Læg dejen ned i, dæk til, stil et lunt sted hvor der ikke trækker, i 2 timer.
Forvarm ovnen til
200
°C
varmluft og stil risten på den nederste rille. Stil gryden ind i ovnen, mens den varme op, så den bliver godt varm.
Når dejen er færdighævet, tages gryden ud og lidt mel drysses ned i. Vend nu forsigtigt dejen ned i den MEGET varme gryde.
Læg låg på og stil dit grydebrød ind på bageristen, nederst i ovnen i
30 minutter
.
Tag låget af og bag videre uden låg i ca. 15 minutter. Grydebrødet skal lyde hult når du banker på det, så er det gennembagt.
Næringsindhold
Grydebrød - sådan bager du brød i gryde
Mængde pr. portion
Kalorier
2138
% Daglig værdi*
Fedt
9
g
14
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
1
g
Natrium
4689
mg
204
%
Kalium
1167
mg
33
%
Kulhydrater
450
g
150
%
Kostfibre
32
g
133
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
68
g
136
%
Vitamin A
18
IU
0
%
Calcium
146
mg
15
%
Jern
26
mg
144
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]