Få den bedste opskrift på cremet champignonsauce med rødvin. En nem og lækker sovs med champignon, der eksempelvis passer perfekt til oksekød.
Cremet champignonsauce med rødvin er en virkelig lækker og velsmagede sovs, som du kan servere til oksestege, bøffer og meget andet godt.
Sovsen er nem at lave, og der er selvfølgelig masser af champignon i den, men også skalotteløg og rødvin.
Det er vigtigt, at du koger rødvin og oksebouillon godt ind, hvorefter du kan komme fløde i, og så cremes champignonsaucen ellers ind derfra. Det er meget nemt.
Opskriften er beregnet til fire personer ved normalt sovseforbrug.
Opskrift på champignonsauce
Ingredienser
- 4 små skalotteløg meget finthakkede
- 1 spsk. smør
- 250 g champignon i tynde skiver
- 4 kviste timian pil bladene af og kom dem ved
- 2 dl. rødvin
- 1 dl. oksebouillon
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl. fløde
Sådan gør du
- Svits skalotteløg i en gryde i smør, og tilsæt de tyndt skivede champignon og timian.
- Lad det hele svitse lidt i et par minutter.
- Tilsæt rødvin og oksebouillon, og lad det koge godt ind til ca. halv mængde.
- Tilsæt piskefløde og smag det til. Lad saucen creme ind til ønsket konsistens.
- Kom kulør i din champignonsauce, og smag evt. også til med lidt friskpresset citronsaft eller lidt eddike/gastrik.
Næringsindhold
Noter
Cremet champignonsauce med rødvin serveres straks, og den passer perfekt til helstegt oksefilet med hasselback kartofler.
Kom med din kommentar