• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Sovs og sauce

billede til cremet champignonsauce
Masser af champignon til den cremede champignonsauce med rødvin, der passer perfekt til oksefilet, culotte og mange andre kødretter. Foto: iStock.com.

Cremet champignonsauce med rødvin

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 20. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på cremet champignonsauce med rødvin. En nem og lækker sovs med champignon, der eksempelvis passer perfekt til oksekød.
  2. Opskrift på champignonsauce
  3. Cremet champignonsauce med rødvin
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere lækre sovse
4.50 fra 2 brugere

Få den bedste opskrift på cremet champignonsauce med rødvin. En nem og lækker sovs med champignon, der eksempelvis passer perfekt til oksekød.

Cremet champignonsauce med rødvin er en virkelig lækker og velsmagede sovs, som du kan servere til oksestege, bøffer og meget andet godt.

Sovsen er nem at lave, og der er selvfølgelig masser af champignon i den, men også skalotteløg og rødvin.

Det er vigtigt, at du koger rødvin og oksebouillon godt ind, hvorefter du kan komme fløde i, og så cremes champignonsaucen ellers ind derfra. Det er meget nemt.

Opskriften er beregnet til fire personer ved normalt sovseforbrug.

Opskrift på champignonsauce

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

4.50 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Tid: 17 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 små skalotteløg meget finthakkede
  • 1 spsk. smør
  • 250 g champignon i tynde skiver
  • 4 kviste timian pil bladene af og kom dem ved
  • 2 dl. rødvin
  • 1 dl. oksebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl. fløde
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Svits skalotteløg i en gryde i smør, og tilsæt de tyndt skivede champignon og timian.
  • Lad det hele svitse lidt i et par minutter.
  • Tilsæt rødvin og oksebouillon, og lad det koge godt ind til ca. halv mængde.
  • Tilsæt piskefløde og smag det til. Lad saucen creme ind til ønsket konsistens.
  • Kom kulør i din champignonsauce, og smag evt. også til med lidt friskpresset citronsaft eller lidt eddike/gastrik.

Næringsindhold

Cremet champignonsauce med rødvin
Mængde pr. portion
Kalorier
272
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
64
mg
21
%
Natrium
 
719
mg
31
%
Kalium
 
414
mg
12
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
872
IU
17
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Cremet champignonsauce med rødvin serveres straks, og den passer perfekt til helstegt oksefilet med hasselback kartofler.

Se flere lækre sovse

  • billede med brun sovs i sovsekande
    Brun sovs - grundopskrift
  • hjemmelavet rødvinssauce
    Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin
  • billede med sauce bearnaise
    Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt
« Helstegt oksefilet med kernetemperatur
Rosenkålssalat med æble og avocado »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.