Få den bedste opskrift på helstegt oksefilet. Den perfekte oksesteg med vejledning til både kernetemperatur, stegetid og et mørt stykke kød.
Helstegt oksefilet er lækker gæstemad eller weekendmad, og her er den korrekte stegetid og kernetemperatur på en vellykket oksefilet.
Du skal nemlig stege kødet indtil det har en kernetemperatur på 57 grader, hvor oksekødet så er perfekt rosa og veltilberedt. Uden at være hverken tørt eller rødt.
Den samlede stegetid på denne oksefilet er ca. 45-50 minutter, hvor kødet hviler lidt halvvejs.
Opskriften er beregnet til fire personer, men en rest er perfekt til en skøn omgang biksemad.
Opskrift på helstegt oksefilet

Ingredienser
- 1200 gram oksefilet
- flagesalt
- 2 spsk. balsamico
- 1 tsk. timian tørret
- 1 tsk. rosmarin tørret
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 150 grader varmluft.
- Krølfedtet på din oksefilet ridses i ruder med en kniv, og kødet saltes hele vejen rundt. Smøres også med lidt balsamico.
- Brun oksefileten på en pande i lidt smør, og den skal brunes på begge sider.
- Læg stegen på en rist i en lille bradepande, og drys den med lidt tørret timian og rosmarin. Giv den også lidt friskkværnet peber.
- Ønskes en sky til sovs, kan du hælde fire deciliter vand i bunden af fadet sammen med lidt okse- eller kalvefond, et grofthakket løg, en gulerod i små tern og lidt timian og rosmarin.
- Helstegt oksefilet tilberedes nu i 25 minutter ved 150 grader varmluft, hvorefter den tages ud og hviler i ca. 20 minutter. Kom evt. lidt mere vand i bunden af fadet, så du er sikker på der er nok til sovs.
- Steg derefter oksefileten færdig i ovnen i yderligere ca. 20-25 minutter - eller indtil den har en kernetemperatur på 57 grader. Så er kødet rosa.Brug stegetermometer.
Næringsindhold
Noter
Så har du nu en lækker og meget mør helstegt oksefilet, der skal hvile i ca. 15 minutter inden udskæring.
Skyen fra bradepanden sigtes og anvendes til sovs.
Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og pisk en stor spiseskefuld hvedemel i til opbagning. Pisk derefter skyen i indtil ønsket konsistens opnås. Kom evt. også en lille sjat fløde ved.
Smag til med salt og peber. Gerne også lidt gastrik.
Den helstegte oksefilet serveres desuden med kartofler og grøntsager.
Kom med din kommentar