• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med helstegt oksefilet
Helstegt oksefilet er perfekt gæstemad og weekendmad, og oksefileten er perfekt tilberedt ved en kernetemperatur på 57 grader. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 20. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på helstegt oksefilet. Den perfekte oksesteg med vejledning til både kernetemperatur, stegetid og et mørt stykke kød.
  2. Opskrift på helstegt oksefilet
  3. Helstegt oksefilet
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 3 brugere

Få den bedste opskrift på helstegt oksefilet. Den perfekte oksesteg med vejledning til både kernetemperatur, stegetid og et mørt stykke kød.

Helstegt oksefilet er lækker gæstemad eller weekendmad, og her er den korrekte stegetid og kernetemperatur på en vellykket oksefilet.

Du skal nemlig stege kødet indtil det har en kernetemperatur på 57 grader, hvor oksekødet så er perfekt rosa og veltilberedt. Uden at være hverken tørt eller rødt.

Den samlede stegetid på denne oksefilet er ca. 45-50 minutter, hvor kødet hviler lidt halvvejs.

Opskriften er beregnet til fire personer, men en rest er perfekt til en skøn omgang biksemad.

Opskrift på helstegt oksefilet

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 t 30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1200 gram oksefilet
  • flagesalt
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. timian tørret
  • 1 tsk. rosmarin tørret
  • friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Tænd din ovn på 150 grader varmluft.
  • Krølfedtet på din oksefilet ridses i ruder med en kniv, og kødet saltes hele vejen rundt. Smøres også med lidt balsamico.
  • Brun oksefileten på en pande i lidt smør, og den skal brunes på begge sider.
  • Læg stegen på en rist i en lille bradepande, og drys den med lidt tørret timian og rosmarin. Giv den også lidt friskkværnet peber.
  • Ønskes en sky til sovs, kan du hælde fire deciliter vand i bunden af fadet sammen med lidt okse- eller kalvefond, et grofthakket løg, en gulerod i små tern og lidt timian og rosmarin.
  • Helstegt oksefilet tilberedes nu i 25 minutter ved 150 grader varmluft, hvorefter den tages ud og hviler i ca. 20 minutter. Kom evt. lidt mere vand i bunden af fadet, så du er sikker på der er nok til sovs.
  • Steg derefter oksefileten færdig i ovnen i yderligere ca. 20-25 minutter - eller indtil den har en kernetemperatur på 57 grader. Så er kødet rosa.Brug stegetermometer.

Næringsindhold

Helstegt oksefilet
Mængde pr. portion
Kalorier
374
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
165
mg
55
%
Natrium
 
757
mg
33
%
Kalium
 
1023
mg
29
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
64
g
128
%
Vitamin A
 
25
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
65
mg
7
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så har du nu en lækker og meget mør helstegt oksefilet, der skal hvile i ca. 15 minutter inden udskæring.

Skyen fra bradepanden sigtes og anvendes til sovs.

Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og pisk en stor spiseskefuld hvedemel i til opbagning. Pisk derefter skyen i indtil ønsket konsistens opnås. Kom evt. også en lille sjat fløde ved.

Smag til med salt og peber. Gerne også lidt gastrik.

Den helstegte oksefilet serveres desuden med kartofler og grøntsager.

Se flere opskrifter

  • Culottesteg med balsamico-skysauce
    Culottesteg med balsamico-skysauce
  • billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
    Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
  • marineret cuvettesteg
    Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
« Salat med kylling, druer og valnødder
Cremet champignonsauce med rødvin »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.