Krølfedtet på din oksefilet ridses i ruder med en kniv, og kødet saltes hele vejen rundt. Smøres også med lidt balsamico.
Brun oksefileten på en pande i lidt smør, og den skal brunes på begge sider.
Læg stegen på en rist i en lille bradepande, og drys den med lidt tørret timian og rosmarin. Giv den også lidt friskkværnet peber.
Ønskes en sky til sovs, kan du hælde fire deciliter vand i bunden af fadet sammen med lidt okse- eller kalvefond, et grofthakket løg, en gulerod i små tern og lidt timian og rosmarin.
Helstegt oksefilet tilberedes nu i 25 minutter ved 150 grader varmluft, hvorefter den tages ud og hviler i ca. 20 minutter. Kom evt. lidt mere vand i bunden af fadet, så du er sikker på der er nok til sovs.
Steg derefter oksefileten færdig i ovnen i yderligere ca. 20-25 minutter - eller indtil den har en kernetemperatur på 57 grader. Så er kødet rosa.Brug stegetermometer.
Næringsindhold
Helstegt oksefilet
Mængde pr. portion
Kalorier
374
% Daglig værdi*
Fedt
10
g
15
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
165
mg
55
%
Natrium
757
mg
33
%
Kalium
1023
mg
29
%
Kulhydrater
2
g
1
%
Kostfibre
0.1
g
0
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
64
g
128
%
Vitamin A
25
IU
1
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
65
mg
7
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.